De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'We moeten niet de polonaise gaan lopen'

'We moeten niet de polonaise gaan lopen''We moeten niet de polonaise gaan lopen''We moeten niet de polonaise gaan lopen'
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - De geweldige start van Berkum -overwinningen op Genemuiden en Staphorst- verleidt trainer Arno Hoekstra niet tot het doen van boude uitspraken over een doelstelling voor dit seizoen in de zaterdaghoofdklasse B.

"We hebben intern ook nog geen doelstelling neergelegd. Je gaat eerst kijken naar wat er mogelijk is", zegt Hoekstra na de geweldige 2-5 overwinning op bezoek bij Staphorst, zijn eerste zege als trainer op sportpark Het Noorderslag. "We rekenden op een moeilijke middag, maar ons strijdplan pakte heel goed uit. We zakten iets verder in, maar om nou te zeggen dat we Staphorst wegcounterden... Voetballend zag het er gewoon goed uit. Ik moet wel zeggen dat we heel effectief waren, en dat is wel eens anders geweest."

Berkum stond al na 24 minuten met 0-4 voor door doelpunten van Jonathan van Marle, Thom Kooke en Johnsen Bacuna (twee). Oud-Berkummer Dirk Muis kopte Staphorst naar 1-4, maar het begin van een comeback was dit niet. Vijf minuten voor tijd werd het 1-5 door Marc van der Meulen waarna Marlon Luchtenberg de eindstand op 2-5 bepaalde.

"We moeten niet de polonaise gaan lopen. Het was een goede dag, maar we zullen ook nog wel eens tegen een mindere dag aanlopen", aldus de trainer die in 2018 afscheid nam van Berkum met een tweede plaats in de hoofdklasse en die draad 'gewoon' weer heeft opgepikt. De trainer uit het Friese Oldeberkoop trof weliswaar veel nieuwe gezichten bij zijn terugkeer, maar kon met sleutelspelers als Bacuna, Lemmens, Huisman en de broers Van der Meulen op dezelfde voet verder gaan. "De visie is hetzelfde en die jongens zijn daar bekend mee. Voor ons als technische staf was het wel een beetje aftasten. Maar de sfeer is fantastisch."