Nieuws uit Zwolle en omstreken

Eerste verlies voor Berkum

Jason Huisman met rechts naast hem doelpuntenmaker Johannes Schrijver
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Berkum is in de zaterdaghoofdklasse B tegen de eerste nederlaag aangelopen. Urk won met 0-1 op sportpark Vegtlust.

Na een gelijkopgaande eerste helft zonder grote kansen, maakte Urk in de tweede helft het verschil. Ondanks een grote kans kort na de hervatting, waarbij Berkum niet profiteerde van een chaotische situatie voor het Urker doel, hadden de bezoekers in de tweede helft het betere van het spel.

Ook na de 0-1 in de 66ste minuut van Johannes Schrijver, die de bal voor zijn voeten kreeg na een gekraakt schot, bleef dat zo. Pas in de laatste tien minuten maakte Berkum aanspraak op een punt, maar kansen voor met name Jonathan van Marle leverden niets op.

Berkum gaat zaterdag op bezoek in Amsterdam bij koploper Swift, dat in de eerste drie duels nog geen doelpunt incasseerde en bovenaan staat met zeven punten. Berkum is de nummer vijf.