De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Met nieuwe spits Van Marle boekt Berkum magere, maar 'verdiende' zege over Genemuiden

Met nieuwe spits Van Marle boekt Berkum magere, maar 'verdiende' zege over Genemuiden
Berkum-Genemuiden (Van Marle)
Foto: Frank van Hienen
Redactie: Mark de Rooij

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Na een magere 1-0 overwinning op rivaal Genemuiden heeft Berkum de eerste zege al op zak. In de seizoensouverture is een vroege treffer van Michel van Aggele voldoende voor de driepunter.

Bij de aftrap van het seizoen zijn er bij beide clubs weer de gebruikelijke spelersmutaties. De Zwollenaren versterkten zich onder meer met ZAC'er Lex Heimerikx, de van Staphorst teruggekeerde Jordi Lemmens en Jonathan van Marle (28). De Kampenaar, ooit begonnen bij KHC, kwam over van WHC waarvoor hij zes jaar uitkwam. “Een geweldige club met mooie supporters. Ik heb me er altijd erg thuis gevoeld anders loop je er niet zoveel seizoenen rond.” In die periode blijft één duel de spits altijd bij. ”16 juni 2018 in Woerden tegen Sportlust’46. De finale van de nacompetitie voor een plek in de hoofdklasse. We stonden met 0-2 achter. Ik scoorde na rust twee keer en in de laatste seconde ook nog de 2-3. Onbeschrijfelijk die ontlading.”

De terugkeer van de traditieclub in de hoofdklasse blijft beperkt tot één seizoen. “We hadden te weinig spelers op het vereiste niveau. Want het verschil eerste klasse en hoofdklasse is groot. Het leek nog de goede kant op te gaan richting rechtstreekse handhaving maar we verloren de laatste drie duels. We zaten er doorheen.”

Van Marle is over zijn eigen spel in de hoofdklasse best tevreden. ”Ik heb laten zien het niveau aan te kunnen. Ik wil daarop blijven. Ik heb gekozen voor Berkum. Er was al eens eerder contact. Berkum is een heel andere club dan WHC. Ik ben er prima opgevangen. Speltechnisch staat het nog niet helemaal goed. Ik denk dat ook Genemuiden nog zoekende is. Ik verwacht daarom een open wedstrijd.”

Berkum begint met een licht overwicht en al na twaalf minuten frommelt Michel van Aggele de bal binnen. De actieve vleugelspeler levert ruim een kwartier later een puike voorzet af op Van Marle die zijn kopbal net langs de kruising ziet scheren. Na rust is Genemuiden baas over de bal maar kan geen uitgesproken kansen creëren. Het blijft daarom bij een krappe 1-0 zege voor Berkum. “Ik vond de overwinning verdiend. Zij hadden na rust het balbezit maar grote mogelijkheden kregen ze niet”, reageert Van Marle. Over zijn eigen rol is hij kort. “Ik heb best lekker gespeeld, won veel duels maar een spits wil altijd graag scoren. Mijn goals komen heus wel. We winnen en daar gaat het toch om?”