De Swollenaer

Donderdag, 13 juni 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Berkum pakt punt na knappe tweede helft bij titelkandidaat ACV

Berkum pakt punt na knappe tweede helft bij titelkandidaat ACVBerkum pakt punt na knappe tweede helft bij titelkandidaat ACVBerkum pakt punt na knappe tweede helft bij titelkandidaat ACV
Redactie: Mark de Rooij

ASSEN - Berkum heeft bij ACV met 1-1 gelijk gespeeld en pakte daarmee een knap punt bij de Drentse titelkandidaat, dat vijf competitieduels op rij had gewonnen.

In de eerste helft leek een stunt niet in de maak omdat de thuisclub de lakens uitdeelde, maar na rust kwamen de Zwollenaren knap terug. "Het was bij ons te slordig in de passing, maar als je hier een punt haalt mag je tevreden zijn", constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. "Tot het laatste moment kon het alle kanten op. Wij hadden in de tweede helft een paar flinke kansen, maar kwamen in de laatste minuut zelf ook goed weg."

ACV trok direct met veel pressie ten strijde, zag Daan Smit al in de eerste minuut over koppen en even later ging een schot van de snelle en bij vlagen ongrijpbare Matthijs Hardijk maar nét voorlangs. Na iets meer dan een uur ging Hardijk, na slordig balverlies door Berkum op het middenveld, er op links vandoor. Zijn inzet werd ongelukkig door Berkum-verdediger Patrick van der Veen in zijn eigen doel gegleden: 1-0.

Berkum kreeg pas na bijna een half uur een paar kansjes die niet werden benut. ACV bleef druk zetten, maar Justin Mulder en Marco van der Heide lieten riante mogelijkheden liggen om de marge te vergroten en dat brak de Drentse ploeg in het tweede bedrijf behoorlijk op.

Penalty en rood

Na rust kwam Berkum een stuk beter uit de verf, al hadden de Zwollenaren mazzel dat Hardijk na bijna een uur, na een voorzet van de rappe Mulder, huizenhoog over schoot. Enkele minuten later kantelde het duel toen Jasper van der Stouw in het ACV- strafschopgebied omver werd geduwd door Steyn Strijker. Dat leverde niet alleen een strafschop op, maar Strijker liep bovendien tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus het veld ruimen. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen schoot de penalty hard achter ACV-doelman Morten Otto:1-1.

ACV in ondertal gevaarlijk
De Berkum-spelers vonden elkaar daarna steeds beter maar ook in ondertal bleef ACV gevaarlijk en direct na de gelijkmaker liet Hardijk een dot van een kans liggen door hoog over te knallen. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de winnende treffer, waarbij Johnsen Bacuna en Silvan Kersbergen op ACV-keeper Otto stuitten.

Aan de andere kant redde Berkum-doelman Huib Veurink in de laatste minuut, na een corner, het punt voor zijn ploeg door een kopbal van Arjen Hagenauw met een miraculeuze reflex onschadelijk te maken. Gezien het wedstrijdbeeld konden de meeste toeschouwers leven met die puntendeling, die ervoor zorgt dat ACV derde blijft en Berkum op de achtste plek in de Hoofdklasse B blijft staan.