De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Afstand nemen van voetbal beviel teruggekeerde Berkum-trainer niet zo goed

Afstand nemen van voetbal beviel teruggekeerde Berkum-trainer niet zo goed
Arno Hoekstra
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De teruggekeerde trainer Arno Hoekstra ziet een stijgende lijn bij Berkum in de voorbereiding, maar beseft dat zijn ploeg zal moeten groeien 'in het seizoen'. Zaterdag won de Zwolse hoofdklasser de laatste oefenwedstrijd met 5-1 van eersteklasser Hierden.

Door doelpunten van Chris van der Meulen (twee) en Michel van Aggele leidde Berkum in de rust met 3-0 en na de pauze ging de ploeg vrolijk verder met aanvallen. Op aangeven van de nieuwe spits Jonathan van Marle scoorde Björn Bakker 4-0 en twintig minuten voor tijd werd het door een eigen doelpunt 5-0. Bij Berkum ontbrak de vakantie vierende Johnsen Bacuna, die er ook bij de competitiestart, over een week tegen Genemuiden, nog niet bij is.

“We zijn nog niet daar waar we willen zijn. Dat zit hem vooral in de organisatie. Maar we hadden al meer controle dan een week eerder tegen DZC '68 (1-2 winst)”, aldus de trainer die deze zomer terugkeerde bij de ploeg waar hij in 2018 afscheid van nam. Vanwege een veranderde werksituatie besloot Hoekstra toen een jaar afstand te nemen van het voetbal. Dat beviel achteraf gezien niet zo goed. “Het voelt goed om weer terug te zijn. Ik heb het trainerschap toch wel gemist. Het is mij duidelijk geworden dat ik dit gewoon moet blijven doen. Lekker op het veld staan, met een groep bezig zijn. Daar haal ik ook mijn ontspanning uit.”