De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Berkum verslaat DZC '68 dankzij late goal

Berkum verslaat DZC '68 dankzij late goal
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Met een 1-2 overwinning op eersteklaser DZC '68, dankzij een treffer in de laatste minuut, is Berkum begonnen aan het tweede blok van de voorbereiding.

Thom Kooke scoorde na 35 minuten de 0-1 voor Berkum en in de negentigste minuut maakte Johnsen Bacuna de 1-2. De overwinning in Doetinchem is de eerste voor de Zwolse hoofdklasser na twee oefennederlagen. Die verliespartijen kwamen tot stand in het eerste blok van de voorbereiding, dat op 20 juli werd afgesloten met de oefenwedstrijd tegen VVOG in Harderwijk (2-1 verlies). Daarvoor was Harkemase Boys met 2-1 te sterk.

De teruggekeerde trainer Arno Hoekstra heeft nog twee weken om zijn team te preparen voor de competitiestart op 31 augustus. Er staat meteen een kraker op het programma; Berkum ontvangt streekgenoot SC Genemuiden. Aanstaande dinsdag oefent Berkum tegen PEC Zwolle O19.

Open dag

De vorig jaar voor het eerst gehouden open dag, als ware het een profclub, krijgt op 24 augustus een vervolg. Dan is er op sportpark De Vegtlust de hele dag wat te doen voor jonge en oude kinderen en speelt het eerste elftal 's middags tegen eersteklasser Hierden.