De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Lambert Bouwman gaat door bij HV Zwolle; Peter Born nieuwe mannentrainer

Lambert Bouwman gaat door bij HV Zwolle; Peter Born nieuwe mannentrainer
Lamber Bouwman tijdens de kampioenswedstrijd in sporthal Zwolle-Zuid
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De vrouwen van Travelbags/Handbalvereniging Zwolle gaan met trainer Lambert Bouwman het hoofdklasseavontuur tegemoet. Het bestuur is blij te kunnen vermelden dat de vrouwentrainer een zesde seizoen ingaat.

Bouwman zet zijn werk dus voort na het fel begeerde kampioenschap met het eerste vrouwenteam. De vorige seizoenen kwamen de Zwolse vrouwen net tekort, maar dit jaar waren ze niet te stoppen en werden ze met overmacht kampioen van de eerste klasse. Bouwman gaat de trainersfunctie combineren met de nieuwe rol binnen de vereniging van hoofd opleidingen.

Met de aanstelling van Erik Reijers (eerder werkzaam bij Hurry Up en Wijhe) bij het steeds sterker geworden tweede vrouwenteam, heeft Bouwman iets meer de handen vrij om een goede invulling aan de taak van hoofd opleidingen te geven.

De mannen krijgen een nieuw gezicht voor de groep: Peter Born. Na zijn actieve spelersloopbaan is Born al op jonge leeftijd het trainersvak ingegaan. Zo heeft hij bij Dalfsen, Overwetering, Nw Heeten, SDOL en CVO getraind. Na een moeizame start in de eerste klasse heeft het mannenteam zich na een goede tweede seizoenshelft overtuigend gehandhaafd in hun eerste jaargang op dit niveau.

Frans Ruth en Daniëlle ter Haar stonden afgelopen seizoen aanvankelijk aan het roer bij de mannen, maar oud-speler Arjan Leusink nam die rol gaandeweg het seizoen over.

Trainer in opleiding: Erwin van der Mey

Erwin van der Mey is op dit moment trainer van jongens B en nog actief als spelend lid van de heren. Na dit seizoen stopt hij met zijn spelerscarrière en start hij met zijn trainers opleiding.Van der Mey gaat meelopen bij dames 2 en gaat het komende jaar gebruiken om de modules te behalen. "Als vereniging bieden we hem de mogelijkheid om deze opleiding te volgen. Ook hiermee zijn we uiteraard verheugd", laat de vereniging weten in een persbericht.

Trainers recreatie- en jeugdteams

"Naast de prestatieteams is op een aantal teams na alle trainersposities voor komend seizoen ingevuld en wij verwachten dat ook zij veel profijt gaan krijgen van bovengenoemde ontwikkelingen. Met de komst van Erik en Peter komt er een grote schat aan ervaring binnen onze vereniging die zij graag willen delen."