De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Handbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioen

Handbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioenHandbalvrouwen Zwolle overtuigend kampioen
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Het droomscenario is uitgekomen voor de vrouwen van Travelbags/HV Zwolle, die in eigen huis het benodigde puntje binnen haalden voor het kampioenschap in de eerste klasse.

Na vijf seizoenen in de eerste klasse is het eindelijk zover: kampioen en promotie naar de hoofdklasse, het derde landelijke niveau. De ploeg van trainer Lambert Bouwman won in sporthal Zwolle-Zuid met 23-20 van Groessen, de enige ploeg die Zwolle dit seizoen wist te verslaan. Met nog drie duels te gaan heeft Zwolle een voorsprong van maar liefst tien punten op de achtervolgers.

Nadat Zwolle een moeilijke beginfase -zenuwen, 0-3 achterstand- had overleefd, nam het langzaam maar zeker het heft in handen. Aan het einde van de eerste helft stond het al 13-11. Kenmerkend was het defensieve blok dat zich in de laatste minuut vormde, waardoor Groessen er niet doorheen kwam en en het verschil twee bleef. Heel belangrijk, beseften ook de supporters aan de zijlijn.

Net als in de eerste helft brak Floor Lensing na de pauze de ban met een treffer: 14-11. Bij 16-13 maakte Lensing weer een belangrijke treffer. Bij een stand van 20-15 begon het publiek te beseffen dat de titel aanstaande was en rolde het 'Zwolluh Zwolluh' van de tribunes over het veld. Nadat uitblinker Taylor Onderberg in de slotfase nog maar weer eens een strafbal stopte, en de feestvreugde haast niet meer tegen te houden was, begon het aftellen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was gigantisch.

"We wilden deze wedstrijd zo graag winnen, voor eigen publiek, tegen de ploeg die ons verslagen had. Dan laat je zien dat je echt de eindbaas bent", vindt Onderberg.

Lees morgen in de papieren editie van De Swollenaer een verhaal over het kampioenschap van de handbalvrouwen.