De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Handbalvrouwen stellen teleur in seizoensopener: 'het moet niet afhangen van één speelster'

Handbalvrouwen stellen teleur in seizoensopener: 'het moet niet afhangen van één speelster'
Nico Einhaus op de training met de speelsters van HV Zwolle.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

HANDBAL

De vrouwen van Travelbags/HV Zwolle zijn begonnen met een 32-27 nederlaag in en tegen Overwetering. Een in alle opzichten teleurstellend competitiedebuut voor de nieuwe trainer Nico Einhaus.

In afwachting van het resultaat van een coronatest voor een Zwolle-speelster was het tot een paar uren voor de wedstrijd onzeker of het door kon gaan. Gelukkig voor het team en de vereniging was de uitslag negatief en kon er gewoon worden gespeeld. Van de openingswedstrijd werd echter niemand aan Zwolle zijde gelukkig. Einhaus zag zijn team na een valse start wel sterk terugkomen (tot 15-14), maar uiteindelijk op meerdere vlakken tekort schieten. “Wij hebben verzuimd om gebruik te maken van de ruimtes die de tegenstander liet. Overwetering heeft het goed aangepakt, wij hadden er geen oplossing voor. Die was er wel, maar die moet je dan wel uitvoeren”, aldus Einhaus, die teleurgesteld was in zijn ploeg.

“Ik had er meer van verwacht. Er had ook veel meer in gezeten” denkt de 53-jarige oefenmeester. “Het moet niet zo zijn dat het afhangt van één speelster. De rest moet daar ook in mee”, doelt de trainer op de primus inter pares-rol van Floor Lensing, sinds haar komst in 2017/2018 topscorer en aanjager van de ploeg. “Zij kan wel de lijnen uitzetten, maar niet op vijf fronten tegelijk aanwezig zijn. Ik verwacht dan van andere speelsters dat zij daar ook in meedenken”, vertelt Einhaus, die vechtlust miste. “Als je heel veel in één-tegen-één-duels komt, verwacht ik van mijn speelsters dat ze dat uitvechten, maar als ik dat dan ook niet zie.... Ik wil niet al te dramatisch doen over een eerste wedstrijd. Maar ik vond het jammer omdat er meer inzat”, verzucht Einhaus.

“Ik weet nu wel waar ik aan toe ben en daar gaan we aan werken, maar ik hoop dat dit niet te lang duurt. Van wat ik deze wedstrijd zag, daar hield ik een naar gevoel aan over.”