De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Berkum neemt Dam over van HHC

Berkum neemt Dam over van HHC
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met ingang van het seizoen 2020-2021 speelt Hermen Dam voor vv Berkum. De linksbenige verdediger komt over van tweededivisionist HHC Hardenberg, waar hij aanvoerder is van het tweede elftal.

“Ik wil graag proberen of ik een niveau hoger aankan. Bovendien woon ik nu in Zwolle en ik heb vaak tegen Berkum gespeeld, dus dat is een win-winsituatie,” zegt Dam over zijn overgang naar de Zwolse hoofdklasser.

De 25-jarige Dam is een geboren Hardenberger, die bij HHC alle lichtingen doorliep en daar ook een aantal oefenwedstrijden in de hoofdmacht meedeed. Tot de A-jeugd speelde hij op het middenveld, maar daarna schoof hij een linie naar achteren. In het dagelijks leven is Dam werkzaam in de financiële sector als consultant op het gebied van bedrijfsovernames.

Dam is de vierde nieuweling in de Berkum-selectie voor komend seizoen. Eerder werd bekend dat middenvelder Robert Schonewille (30) eersteklasser WHC gaat verruilen voor Berkum en dat verdediger Frank van der Burg (23) en linkerspits Julian de Ruiter (21) de overstap maken van derdedivisionist DVS ’33.