De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Corona-afgelastingen voor VSW en Ulu Spor

Corona-afgelastingen voor VSW en Ulu Spor
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Omdat er bij de tegenstanders meerdere spelers met gezondheidsklachten waren zijn de duels van vierdeklassers VSW (zaterdag) en FC Ulu Spor (zondag) afgelast.

Bestuurslid en keeper Sener Turkeri van Ulu Spor vertelt dat de club op het Hoge Laar zaterdagavond te horen kregen dat er veel spelers met klachten waren bij DAVO en dat de tegenstander het duel daarom niet door wilden laten gaan. “In eerste instantie moesten we met spelers van lagere elftallen afreizen, maar de overheid is duidelijk in de regelgeving: blijf thuis. Wij zouden dan met vier of vijf auto’s naar Zwolle gaan. Dat doen we dus niet”, vertelde DAVO-voorzitter Erwin Mulder aan De Stentor. Zaterdagavond laat werd het duel er door de KNVB uitgegooid. Bij Ulu Spor kwam dat bericht pas zondagochtend binnen. “Toen belde de tegenstander. Van de KNVB hebben wij niks meer gehoord”, zegt Turkeri enigszins verbolgen. “Vorig seizoen tegen Lettele hadden wij ook gevraagd om uitstel, maar toen moesten wij wel maar met een lager elftal spelen.” Dit was, voor de duidelijkheid, voordat corona zijn intrede deed.

De wedstrijd EZC '84-VSW in 4D is afgelast omdat twee spelers van de club uit Epe op de dag van de wedstrijd gezondheidsklachten hadden. In overleg met de KNVB, de scheidsrechter en VSW is besloten de wedstrijd te verplaatsen naar de eerstvolgende inhaalronde. Een groot geluk voor EZC was dat de twee spelers afgelopen week niet op de training waren, maar een midweekje weg. Wel zijn er drie spelers bij hun op bezoek geweest en die zitten nu dus met het tweetal in quarantaine. “Als het goed is wel”, zegt voorzitter Bert Harmsen.

Nieuwe trainer Ulu Spor

Ulu Spor heeft in Jan de Wolff een opvolger gevonden voor Jan Verheijen. De Wolff heeft al een lange trainerscarrière achter de rug. In de noordelijke afdeling was hij voornamelijk actief in de vijfde en zesde klasse, maar met RENADO promoveerde hij in 2017 naar de derde klasse. Naast een nieuwe trainer heeft Ulu Spor een aantal nieuwe spelers gestrikt en dat was hard nodig na het structurele personeelstekort van afgelopen seizoen. Van Dieze West zijn Jaouad Akloud, Jalal El Hamdouni en doelman Suleyman Toprak overgekomen en daarnaast binden Badr El Hamdouni en Yunus Aybek de kicksen weer onder. Aybek speelde in het verleden bij DOS Kampen en NSC en daarna nog drie seizoenen bij vv Kampen. Afgelopen seizoen had hij geen club. El Hamdouni speelde in 2015 zijn laatste competitiewedstrijd, bij CSV '28.