De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Trainer Dijkstra per direct weg bij VSW

Trainer Dijkstra per direct weg bij VSW
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - VSW en hoofdtrainer Patrick Dijkstra gaan per direct uit elkaar. Door een verschil van inzicht over het te voeren beleid in combinatie met ontevredenheid binnen de spelersgroep is er voor gekozen de samenwerking meteen te beëindigen.Jan van der Kolk neemt de taken over.

In een persbericht laat VSW weten: "Zowel Patrick als de spelersgroep hebben geprobeerd om na de winterstop de positieve lijn op te pakken van het begin van het seizoen. Na het bekend worden dat Patrick en VSW na dit seizoen niet verder zouden gaan was er voor gekozen om samen het seizoen af te maken. Na de winterstop is toch gebleken dat er teveel verschil van inzicht is ontstaan." Hierop kwam het besluit om per direct uit elkaar te gaan.

Jan van der Kolk heeft aangegeven het trainerschap per direct over te kunnen nemen. Voor Van der Kolk was al aangesteld voor het volgende seizoen, maar aan hem nu de zware taak om het topseizoen van VSW te verzilveren. De club uit Windesheim is met Zalk verwikkeld in een spannende titelstrijd. Zaterdag gaat VSW op bezoek bij 't Harde, de nummer drie van 4C.