De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

VSW niet in de war van wegvallen trainer

VSW niet in de war van wegvallen trainer
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met Jan van der Kolk als trainer op de bank in plaats van Patrick Dijkstra won vierdeklasser VSW zaterdag heel knap de lastige uitwedstrijd bij nummer drie 't Harde.

De ploeg van ex-ZAC-trainer Egbert Kragt zag de bezoekers uit Windesheim er in de slotfase met de winst vandoor gaan door een doelpunt van Sander Horstman. VSW blijft hierdoor in 4C in het spoor van koploper Zalk, dat op bezoek bij Wilsum geen schade opliep (0-5 winst). VSW heeft een verliespunt meer.

Eerder in de week bracht VSW het bericht naar buiten dat het per direct verder zou gaan zonder Dijkstra. Opmerkelijk aangezien VSW het beste seizoen in tijden meemaakt. Promotie naar de derde klasse behoort tot de mogelijkheden, maar achter de schermen boterde het niet tussen de trainer en het bestuur en was er onvrede in de spelersgroep. De voor volgend seizoen aangestelde Van der Kolk debuteerde hierdoor zaterdag al als trainer van een eerste elftal.

Amateurvoetbal Zwolle
Hoofdklasse B: Berkum-Zuidvogels 2-2. 2H: Enter Vooruit-SVI 2-1, Be Quick '28-Voorwaarts 2-0, Sparta Enschede-WVF 1-0. 3C: Zwolsche Boys-SC Rouveen 1-2, Reaal Dronten-ZAC 1-5. 4C: Dieze West-'s-Heerenbroek 2-5, Kampen-Wijthmen 4-3, HTC-CSV '28 1-3, 't Harde-VSW 0-1, SEH-HFC Storica 7-2.

Zondag, 3B: SV Zwolle-Wijhe'92. 5A (noord): FC Ulu Spor-Scheerwolde.