De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwols duo krijgt celstraf voor voorbereiding overval Assendorp

Zwols duo krijgt celstraf voor voorbereiding overval Assendorp
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Twee Zwollenaren die op het punt stonden een kapper in Assendorp te overvallen, zijn veroordeeld tot celstraffen tot twintig maanden. Ze werden vlak voor ze hun plan konden uitvoeren, opgepakt.

Dat bleek dinsdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle. Tegen de 24-jarige Maikel S. was ook al twintig maanden cel geëist. De 31-jarige Danny C. hoorde twee weken terug een jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Dat was te laag, zo oordeelden de rechters. Ze legden hem een jaar cel op. S. kreeg een hogere straf omdat hij ook betrokken was bij de inbraak bij een 79-jarige inwoonster van de Chopinstraat. De man is aan het criminaliseren, meenden de rechters, en een lange celstraf moet voor hem het signaal zijn daarmee te stoppen.

De mannen werden op vrijdagavond 21 oktober door agenten uit hun auto getrokken op het parkeerterrein van de Jumbo in Assendorp. De politie kwam achter hun plannen omdat hun telefoons getapt waren. In de wagen lagen onder meer camouflagejassen en pantykousen met een knoop erin. Een derde verdachte komt later dit jaar voor.