De Swollenaer

Donderdag, 13 juni 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zaak tegen messteker Van Galenstraat wordt heropend

Zaak tegen messteker Van Galenstraat wordt heropend
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) – De zaak tegen een 24-jarige man die verdacht wordt van een steekpartij bij een speeltuintje in de Zwolse Van Galenstraat wordt heropend. De rechters willen meer weten over een mogelijke behandeling voor de verdachte. Tegen de man was een week terug tbs geëist.

Op zondag 16 september werd een man potentieel dodelijk in zijn buik gestoken door de 24-jarige Levi B. die bij het speeltuintje een joint rookte. B. stelt dat hij werd bedreigd door de voorbijganger die een opmerking maakte over zijn joint. Het was aan de artsen te danken dat de man het overleefd heeft, zei de officier van justitie. De steekpartij haalde destijds het landelijke nieuws. Tegen de man was twee jaar en tbs met dwangverpleging geëist voor een poging doodslag. Als de rechtbank dwangverpleging niet mogelijk achtte, dan moest de man tbs met voorwaarden krijgen, de 'lichtere variant' dus.

De rechters zouden volgende week uitspraak doen, maar kwamen dinsdag al naar buiten met een tussenvonnis. Het onderzoek wordt heropend zodat deskundigen kunnen kijken welke behandeling er mogelijk is voor de man. De deskundigen die aanvullende rapporten opstellen zullen bij een volgende zitting worden gehoord. Pas na die zitting wordt uitspraak gedaan.