De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Politie zoekt verdachte verkrachting in de trein

Politie zoekt verdachte verkrachting in de trein
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) - De verdachte van een verkrachting in een trein in Zwolle op 6 mei 2015 is zoek. De man zat dinsdag nog vast en zou donderdagochtend in de rechtszaal verschijnen voor zijn strafzaak.

Op de vorige zitting was hij evenmin verschenen, toen omdat hij volgens zijn advocaat te weinig geld had voor de treinreis van Vleuten naar Zwolle. De 26-jarige Adam V.B. wordt ervan verdacht op het station in Zwolle een meisje op het perron gegrepen te hebben. Hij nam haar mee naar het toilet in een gereedstaande trein en vergreep zich aan haar, zo is de verdenking. Ook zou kinderporno op zijn telefoon zijn aangetroffen. Donderdagochtend wachtte een volle rechtszaal in Zwolle op zijn komst. Agenten hadden hem van zijn bed moeten lichten, maar dat was niet gebeurd. Volgens de officier van justitie had het bevel de man op te halen de politie nooit bereikt. Donderdagochtend gingen agenten in allerijl alsnog naar de woning van de man in Vleuten. Daar, en op een ander adres, werd de man niet aangetroffen.

De rechters wilden de zaak niet afdoen zonder de aanwezigheid van V.B. De verdachte zelf heeft eerder aan zijn advocaat aangegeven dat hij er wel bij wil zijn om zijn onschuld te bepleiten. In januari was hij er niet omdat hij onvoldoende geld had om naar Zwolle te reizen. Op een aanbod van zijn advocaat om mee te rijden, ging hij niet in. De rechtbank wil dat de zaak 'binnen enkele weken' opnieuw voorkomt. De politie wordt daarom opnieuw opgedragen hem dan te vinden en mee te nemen naar Zwolle.