De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Drie verdachten horen celstraffen voor groepsverkrachting in Zwolle

Drie verdachten horen celstraffen voor groepsverkrachting in Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) – Voor een brute groepsverkrachting in Zwolle zijn donderdag drie jonge verdachten veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar. Een vierde verdachte werd vrijgesproken.

De aangeefster lag op 23 augustus naakt op bed naast haar vriend in een woning in Dieze-Oost. Drie van zijn vrienden die ook in het appartement waren, drongen vervolgens de slaapkamer binnen. De verdachten hielden haar beurtelings vast bij polsen en benen om te voorkomen dat ze van het bed kon komen. Ze probeerde uit alle macht zich los te worstelen. “Ik kon jullie maar niet van me afkrijgen, het duurde en duurde maar”, zei ze twee weken terug in haar slachtofferverklaring.

De verdachten lieten zich volgens de rechtbank meeslepen door hun eigen driften en libido. De toen 16-jarige verdachte wist bij haar binnen te dringen. Hij was donderdag als enige in de rechtszaal om zijn straf aan te horen. Hij kreeg negen maanden jeugddetentie waarvan drie maanden voorwaardelijk opgelegd. De straf is nagenoeg gelijk aan zijn voorarrest en werd door hem bepaald niet met gejuich begroet. Hij wilde protesteren maar werd vervolgens door de parketpolitie de zaal uit geleid. De tweede minderjarige in deze zaak kreeg dezelfde straf opgelegd.

De hoogste straf was voor de inmiddels 19-jarige Filemon G. Hij kreeg twee jaar cel opgelegd, zoals ook was geëist door de officier van justitie. De toenmalige vriend van aangeefster werd vrijgesproken. De rechtbank achtte niet bewezen dat hij de opzet had dat de drie vrienden gedwongen seks hadden met de vrouw.