De Swollenaer

Donderdag, 29 februari 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Schellerdriehoek biedt tal van activiteiten om samen spelen tijdens de Samenspeelweek

Schellerdriehoek biedt tal van activiteiten om samen spelen tijdens de Samenspeelweek
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De Speeltuinbende heeft voor de herfstvakantie een Samenspeelweek in de Schellerdriehoek georganiseerd. In dertien speeltuinen, verspreid over ons land, wordt er in deze week van alles georganiseerd.

Het doel van de Samenspeelweek is kinderen laten ervaren hoe ze sámen kunnen spelen en hoe leuk dat is én om kinderen met en zonder handicap samen te brengen. In de deelnemende speeltuinen/-plekken kunnen zij meedoen met stoere activiteiten en spelletjes. In de Schellerdriehoek in Zwolle-Zuid zijn op 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur veel activiteiten in de Samenspeelweek. De ingang is aan de Grenslaan.

Aanmelden
Juist in deze periode waarin veel activiteiten worden afgelast, wil de organisatie ervoor zorgen dat kinderen kunnen blijven spelen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen, zodat ieder kind fijn en veilig kan meedoen. Kinderen en hun ouders kunnen zich bij de deelnemende speeltuin aanmelden. Informatie is te vinden op de www.schellerdriehoek.nl en op www.speeltuinbende.nl.

Belangrijk
Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, stelt de Speeltuinbende. “Het is de manier om andere kinderen te ontmoeten. Door te spelen leren ze vaardigheden voor het leven. De sociale contacten met speelvriendjes zorgen voor meer eigenwaarde en minder stress. Veel kinderen met een handicap missen vriendjes in hun buurt.”

Schellerdriehoek
De Schellerdriehoek heeft ‘natuurlijk spelen voor alle kinderen samen’ hoog in het vaandel staan. Het park kreeg in 2014 al het predicaat ‘goedgekeurd door de Speeltuinbende’. De Speeltuinbende is een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind, voorheen de NSGK. Ze zet zich al tien jaar met hulp van kinderen met én zonder beperking in voor meer toegankelijke speelplekken en organiseert samenspeelmomenten. Doel is dat elk kind, met of zonder handicap, kan meespelen. Inmiddels zijn er 550 gezinnen betrokken bij de Speeltuinbende. De Samenspeelweek wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Klein Geluk van Fonds NutsOhra.