De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Bolle Minibieb is klaar voor Nationale Kinderzwerfboekdag

De Bolle Minibieb is klaar voor Nationale Kinderzwerfboekdag
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - In heel Nederland worden op woensdag 30 september, Nationale Kinderzwerfboekdag, kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kinderzwerfboekstation De Bolle Minibieb aan de Diezerhoven doet mee.

Kinderen worden opgeroepen om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een zwervend bestaan. Uiteraard kunnen de brengers ook een leuk boek uit De Bolle Minibieb mee naar huis nemen.

Ontwikkeling
Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp dat vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is volgens het fonds namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept ook De Bolle Minibieb kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Ze kunnen het boek in De Bolle Minibieb zetten of door de brievenbus op nummer 6 gooien. Beheerder Sigrid Huisman zorgt ervoor en laat het boek een paar dagen later met een sticker weer verder zwerven.

Zwerfstickers
Bij een KinderzwerfboekStation halen kinderen een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Zwerfboeken zijn ook te vinden in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier zijn ook de speciale zwerfstickers. Deze kunnen indieners op de boeken plakken die ze hebben meegenomen en willen laten zwerven.

Informatie
De Bolle Minibieb is naast een KinderzwerfboekStation ook een minibieb voor volwassenen. Neem voor meer informatie over De Bolle Minibieb een kijken op de Facebookpagina óf de Instagrampagina van De Bolle Minibieb of scan één van de QR-codes.