De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stadsfestival biedt breed kinderprogramma

Stadsfestival biedt breed kinderprogramma
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Het Stadsfestival dat van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september in Zwolle plaatsvindt, biedt naast namen als Wende, Rico & Sticks, Blaudzun, Hadewych Minis en Toneelgroep Oostpool, ook volop vertier voor de jongere festivalbezoekers.

Met Kikker Zingt En Leest Voor (3+), (G)uppie (4+), Mark van Vliet (4+), de Workshop Schatzoekers (3 – 6 jaar), Theater Gnaffel (10+) en het familieplein dat in samenwerking met Doomijn Kinderopvang tot stand komt, is er voor elke leeftijd iets te doen en te beleven. Speciale vermelding verdient het debuut van de kindervoorstelling van Rico (Opgezwolle) op zondag op de Bruisboot.

Nadat kinderen over de hele wereld hebben kunnen genieten van de Kikker-musicals van Theater Terra, speelt Kikker nu een kleine intieme voorstelling. Kikker zingt de leukste liedjes uit de Kikker-musicals en vertelt zelf al zijn avonturen uit de bekende boeken van Max Velthuijs.

(G)uppie is een voorstelling voor kleuters, onder regie van Boris Saran. (G)uppie vertelt het verhaal over een vriendschap tussen een verlegen haai en een moedige gup. In de voorstelling Help! Ik Heb Een Vlieg Ingeslikt van Mark van Vliet laat Mark kinderen op een speelse manier in aanraking komen met de klanken en beeldende kracht van klassieke muziek.

De voorstelling Wees geen Vierkant (10+) van Theater Gnaffel is een humoristische, muzikale voorstelling voor iedereen die wel eens twijfelt. Het gaat over vriendschap, keuzes maken, hokjes en hoe je daar in of uit zou willen stappen.

Verder presenteert het Stadsfestival dit jaar in samenwerking met Doomijn Kinderopvang het familieplein. Het familieplein is een plein voor het gehele gezin waar ouders met kinderen kunnen genieten van een Muzikaal Prentenboek waarbij kinderen kunnen spelen met eenvoudige instrumenten in de ambiance van grote schitterende prenten, een Silent Kinderdisco en een mega bellenblaasact.

Het Utrechtse LiGHT-UP-collective maakt interactieve projectiekunst dat ze tijdens het Stadsfestival projecteren op Museum de Fundatie. Bezoekers kunnen in de middag bij de beeldende kunstenaars, uitvoerende kunstenaars en creatieve programmeurs terecht om te tekenen en zien wellicht hun tekening dezelfde avond nog op Museum de Fundatie gepresenteerd.

Kijk voor tickets en meer informatie op www.stadsfestival.nl.