De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Derde editie kinderevenement Doe’s Gek biedt ‘beduidend meer shows’

Derde editie kinderevenement Doe’s Gek biedt ‘beduidend meer shows’
Foto: Zwolle on tour
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPERPOORT – In de IJsselhallen wordt van 24 tot en met 27 oktober, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, de derde editie van het kinderevenement Doe ’s Gek gehouden. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er dit keer beduidend meer shows”, verklapt organisator Eric Broekaart van Het Organisatieteam.

“Shows, waaraan kinderen zelf kunnen meedoen, waren steeds heel erg populair”, motiveert hij zijn keuze. Het is slechts één van de vele activiteiten op de twaalfduizend vierkante meter, waarop kinderen kunnen genieten. Na de verhuizing van Legoworld uit de IJsselhallen, realiseerde organisator Broekaart zich dat de bezoekende kinderen naast de Lego erg enthousiast waren over de randactiviteiten. Dat was voor hem aanleiding om in samenwerking met de IJsselhallen een nieuw evenement te beginnen. Doe’s gek was geboren.

“De opzet is van het begin af aan een speel- en funparadijs voor kinderen van vier tot en met elf jaar”, vervolgt hij. “Wij bieden ze talrijke activiteiten als bijvoorbeeld kermis, pannavoetbal, een hindernisbaan, alles interactief. Belangrijk vinden wij dat de kinderen kunnen doen en meedoen.” Populair zijn de Dino Experience Show, de Zeemeermin Show als ook de Telekids musicalshow. De laatste geeft workshops en brengt ook het Doe ’s Gek-lied, waarop kinderen kunnen meezingen –dansen. Ze kunnen het lied al instuderen vanaf de website.

Bijzonder is verder het optreden van Hirondelles, dat ook te zien was op festival Zwolle Unlimited. De jonge en enthousiaste acrobaten verzorgen optredens met veel emotie. Verder verzorgt Sport en Acrobatiek Zwolle shows waaraan kinderen kunnen meedoen als ook het Zwolse jeugdcircus Pavarini. In deze tijd kunnen games niet ontbreken, realiseert ook Broekaart zich. “In de gamehal van zo’n negenhonderd vierkante meter kunnen kinderen onbeperkt spelen met de nieuwste games. Er zijn virtual realitybrillen en genoeg medewerkers die de kinderen daarbij helpen.”

In de kinderboerderij staan zo’n negentig dieren, waaronder alpaca’s. De bezoekertjes kunnen met de dieren, die heel goed worden verzorgd, knuffelen. Ervoor of erna kunnen ze weer spelen met het talrijke speelgoed zonder stekker dat wat Broekaart betreft tegenwicht moet bieden tegen de games. “Die kunnen de kinderen immers ook thuis spelen. Overigens is er bij Doe ’s Gek ook een bioscoop.”

De basis van het evenement is dat kinderen een hartstikke leuke dag hebben, benadrukt de organisator. “Ouders kunnen actief meedoen als ze willen, maar het moet echt een dag voor het kind zijn. Afgelopen jaar ontvingen we in vier dagen twaalfduizend bezoekers. De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro in de voorverkoop op de website en 14,50 euro aan de deur bij de IJsselhallen.”

Zie voor meer informatie www.doesgek.nl.