De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zonnige editie Peperbus Open voelt als beloning na twee jaar ploeteren

Zonnige editie Peperbus Open voelt als beloning na twee jaar ploeteren
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Een 'breed' deelnemersveld met speelsterktes van 2 tot en met 8, rond de 200 spelers en een hele week alleen maar zon. Na twee moeizame edities als toernooileider, beleefde Marijn van Dam ditmaal een relaxte week op een uiterst geslaagd Your Hosting Peperbus Open van ZLTB. "Dat is ook wel eens fijn."

"In de twee voorgaande jaren speelden we vijf van de acht dagen op andere parken omdat het zoveel regende. Nu konden we de hele week op ons eigen park spelen. Goed voor de baromzet en dat is ook wel eens fijn. Na twee jaren hebben we dat ook wel verdiend. Het voelt als oogsten na twee jaar zaaien", zegt Van Dam op de slotdag van het toernooi. De terrassen zitten vol en er wordt genoten van een demonstratiewedstrijd tussen Bas de Vries en Sven Bijsterbosch. De thuis spelende De Vries heeft het herenenkelspel 2 gewonnen, niet voor het eerst, door drie van de drie wedstrijden te winnen. De laatste winst is echter een walk-over omdat Johan van Urk zich heeft afgemeld. Vandaar de demonstratiepartij.

De toernooileiding heeft haar best gedaan om de categorie '2' en '3' weer te vullen nadat vorig jaar de regionale topspelers ontbraken. Voor een groot deel ligt dat aan de deelname van de 'cracks' van ZLTB 1. "Daarnaast hebben we wel vijftig mensen gebeld. Spelers die eerder bij ons hadden meegedaan." Of het aantal van tien deelnemers in deze twee hoge categorieën mee of tegenvalt, wil Van Dam niet zeggen. "We zijn blij met elke goede speler die meedoet."

De Vries won dus de hoogste categorie door af te rekenen met Roel Wessels (6-0, 6-2) en Brais Vila (6-1, 6-1). De Spanjaard werd tweede na zeges over Wessels (6-0, 6-4) en Van Urk (6-1, 6-4). Het herendubbel 3 was een prooi voor Dennis Oordt en Roy Vels van TC WVF, dat dit jaar met het herenteam promoveerde naar de tweede klasse in de zaterdagcompetitie. Zij troefden de net afgetreden ZLTB-voorzitter Robert van Overvest en Roel Wessels, broertje van ex-prof Peter, af met 6-2, 6-4. Trainer bij ZLTB, Jelle Boers, won het HE4 en Linzey Huitema het DE4.