De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Herenteam TC WVF gunt ZLTB geen set

Herenteam TC WVF gunt ZLTB geen set
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Het herenteam van TC WVF is op weg naar het kampioenschap in de derde klasse van de voorjaarscompetitie. ZLTB werd zaterdag zonder setverlies aan de kant gezet (5-0).

Alleen in het derde herendubbelspel werd het even spannend toen Tom Twilhaar en Kristian Hanson van ZLTB een setpunt kregen tegen Bernard Pieper en Herjo Gerritsen. De partij werd uiteindelijk gewonnen door de mannen uit Westenholte met 6-2 en 7-5. Op zaterdag 26 mei is de volgende wedstrijd in Deventer tegen Park Braband. Drijvers TC is de enig overgebleven concurrent met drie gewonnen wedstrijden minder van WVF. PAF 2 won met 4-2 van Gerner en staat zes punten achter.

Jeroen Balk is de grote man bij het gemengde team van TC '91 2 in de tweede klasse. Balk won al zijn tien duels tot dusverre en mede daardoor staat TC '91 derde. Zaterdag won TC '91 2 met 3-2 van Colmschate. Na een 4-1 nederlaag tegen Bathmen bezet PAF 2 een gedeelde vijfde plaats.

De zondagheren van ZLTB moeten alle zeilen bijzetten om degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen. Titelkandidaat De Pettelaer was met 4-1 te sterk voor de Zwolse hekkensluiter. Komende zondag staat de cruciale thuiswedstrijd tegen De Metselaars op het programma.