De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Love' tussen ZLTB en Breakpoint is wederzijds

'Love' tussen ZLTB en Breakpoint is wederzijds
Foto: Gerard Meijeringh
Redactie: Mark de Rooij

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Tennisclub ZLTB en tennisschool Breakpoint gaan nog jarenlang met elkaar verder. De samenwerking bevalt zo goed dat er een nieuw contract voor vijf jaar is getekend. "We zijn uit op een langdurige relatie", aldus ZLTB-voorzitter Robert van Overvest.

De trainers van Tennisschool Breakpoint verzorgen al ruim drie jaar de tennislessen bij ZLTB. Beide partijen werken eigenlijk al ruim vijf jaren met elkaar samen. In oktober 2012 ging ZLTB de samenwerking aan met STAD (Stichting Tennis Academie Drenthe). Twee jaar later stapten de tennisleraren van STAD over naar tennisschool Breakpoint en ging ZLTB een verbintenis aan met Breakpoint. Nu is deze samenwerking dus met vijf jaar verlengd.

Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking. “Wij willen continuïteit voor alle doelgroepen. Van de jongste tot de oudste jeugd, recreatieve tennissers, competitietennissers en G-tennissers. Ook starten we binnenkort met rolstoeltennis (in Zwolle nu nog onder gebracht bij De Pelikaan, red.). Als club willen we trainers die oog hebben voor de club en ook binding hebben met ZLTB. De samenwerking is ons heel goed bevallen. We zijn uit op een langdurige relatie”, aldus Van Overvest. De afgelopen jaren heeft de samenwerking zich uitbetaald voor de Zwolse tennisvereniging. “Wat betreft het aantal leden laat de landelijke trend een neerwaartse spiraal zien. Wij zijn stabiel. Er is zelfs sprake van een lichte groei.”

Met de gecertificeerde Tennisschool Breakpoint kiest ZLTB volgens Van Overvest voor kwaliteit. Alle trainers hebben een goede naam, zijn in het bezit van een B-licentie en hebben zelf op niveau gespeeld. De tennisschool staat onder leiding van Marc Duncker, voormalig regiocoach van de KNLTB. “We zijn bij ZLTB begonnen en hebben het uitgebouwd bij andere verenigingen. Onze roots liggen hier”, aldus Duncker. Tennisschool Breakpoint is ook actief in Meppel, Kampen, Nijeveen. Per 1 april komt De Wijk daarbij.