De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Berkum veilig na winst op CSV Apeldoorn

Berkum veilig na winst op CSV Apeldoorn
Jasper Bremmer (midden) volgt de bal.
Foto: Rainer Fröhlich
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Berkum heeft zich na de winterstop in rap tempo ontworsteld van de degradatiestress en heeft zich door de 1-3 zege bij CSV Apeldoorn definitief veilig gespeeld in de hoofdklasse.

Zaterdag waren het eens niet de geëikte namen op het scorebord bij Berkum, maar dat kon ook niet anders door het ontbreken van Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna, die in de warming-up afhaakte. Na vroege doelpunten van Jasper Bremmer en Thom Kooke kwam Berkum, mede dankzij een uitstekende doelman Dominic van Hoof, een aantal keren goed weg.

Toen CSV twintig minuten voor tijd eindelijk de aansluitingstreffer maakte, ging het thuispubliek er eens goed voor zitten, maar een minuut later schoot Bjorn Bakker die hoop alweer aan diggelen. Berkum is door de winst geklommen naar de zevende stek en heeft nu een doelsaldo van precies nul.

De Zwolse hoofdklasser komt al op dinsdag 7 mei opnieuw in actie, als het de afgelaste thuiswedstrijd tegen DETO inhaalt. DETO vecht tegen degradatie. Berkum krijgt bij een zege nummer zes Urk in het vizier en mengt zich dan ook in de strijd om de derde periodetitel.