De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Als die eerste valt, is de ban gebroken'

'Als die eerste valt, is de ban gebroken'
Joey Platenkamp kijkt en luistert naar de aanwijzingen van trainer Jan van der Kolk
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Als een spits niet scoort, is hij ongelukkig, en dus loopt Joey Platenkamp al een tijdje met de ziel onder zijn arm bij VSW. De winnaar van de Salverda Trofee in het seizoen 2017/2018 staat al droog sinds 13 april (VSW-BAS 3-6), maar wil er geen halszaak van maken. "Als je er te veel mee bezig bent, maak je jezelf alleen maar gek."

Hij was niet te houden in het seizoen dat VSW net naast de titel greep in de vierde klasse en werd met maar liefst 39 treffers winnaar van de Salverda Trofee, de Zwolse topscorerscompetitie. De Windesheimers promoveerden via de nacompetitie naar de derde klasse en ook daar vond Platenkamp makkelijk het net, tot de winterstop. Van zijn veertien competitietreffers maakte hij er slechts drie in 2019, de laatste (twee) tegen BAS op 13 april.

In de twee bekerduels die VSW dit seizoen speelde, kreeg Platenkamp kansen zat, maar de bevrijdende goal bleef uit. "Het gaat de laatste tijd niet zo goed. Vandaag was ook niet best, maar als er één invliegt is de ban gebroken", zegt Platenkamp na de 0-2 nederlaag tegen Olympia '28, een resultaat waardoor VSW kansloos is voor het bereiken van de volgende ronde in de districtsbeker.

"Het zit in mezelf", weet de spits. "De trainer geeft mij het vertrouwen. Ik ben er wel mee bezig, maar niet te veel. Anders maak je jezelf alleen maar gek. Als die eerste valt, is de ban gebroken", denkt Platenkamp, die als spits uiteraard afhankelijk is van de ballen die hij krijgt. "Vorig seizoen ging het goed in de eerste seizoenshelft en scoorde ik ook veel. In de tweede seizoenshelft waren we vrij matig en dan krijg je ook niet veel kansen."

Platenkamp is er niet bang voor dat de neerwaartse spiraal van VSW zich dit seizoen doorzet. "Het is nu nog even bouwen, we hebben veel nieuwe jongens. Als alle pionnen op hun plek staan, zijn we meer dan zomaar een vierde klasse-team."