De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vader die dochters jaren misbruikte krijgt zeven jaar cel

Vader die dochters jaren misbruikte krijgt zeven jaar cel
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) – Een 37-jarige vader uit Zwolle is tot zeven jaar cel veroordeeld voor het jarenlang seksueel misbruiken van een dochter en stiefdochter. Bovendien mag hij zijn dochters de komende vijf jaar niet zien.

Op de rechtszitting twee weken terug was al duidelijk dat in ieder geval een van de twee dochters aan dat laatste ook geen behoefte heeft. “Ik hoop dat je de hoogste straf krijgt en daarvan leert”, zei ze in haar slachtofferverklaring. De zaak kwam aan het rollen toen in maart 2017 de destijds dertienjarige dochter van Elvis R.M. wegrende en hulp zocht op haar oude basisschool in Kampen. Ze zat onder de blauwe plekken. Ze verklaarde al vanaf haar vijfde seksueel misbruikt te worden door haar vader. Pas op haar dertiende vond ze de moed om weg te lopen. Na haar deed ook een stiefdochter van R.M. aangifte. Ook zij was lang misbruikt. De meisjes verklaarden jarenlang in een hel te hebben geleefd. Ze moesten op de vreemdste plekken seks met hem hebben: in de kelder onder de woning van oma en ook op de parkeerplaats bij het stadion van PEC Zwolle.

Volgens de vader hebben zijn dochter en stiefdochter het misbruik verzonnen, maar de rechtbank vond de feiten wel degelijk bewezen. En het misbruik wordt hem zwaar aangerekend. Volgens de rechters heeft hij zijn dochters in plaats van veilig op te laten groeien 'hun onschuld afgepakt'. Hij heeft ze fysiek en geestelijk zwaar beschadigd. Tegen de man was ook zeven jaar cel geëist.