De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Man hoort celstraf voor beroven van 74-jarige vrouw

Man hoort celstraf voor beroven van 74-jarige vrouw
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) – Voor het beroven van een 74-jarige vrouw op klaarlichte dag aan de Stationsweg in Zwolle kreeg dinsdag een 28-jarige man een celstraf van driehonderd dagen; 163 dagen hiervan zijn hem voorwaardelijk opgelegd.

Naar eigen zeggen uit geldnood beroofde Yuri L.P. op 22 januari de vrouw van haar tas. Hij zou de vrouw ook een tijd aan haar tas meegesleurd hebben, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen. Een getuige zette de achtervolging in maar de verdachte verdween al snel uit beeld. De politie ontdekte dat de man vermoedelijk een woning was binnengestapt niet ver van de plek van de overval. Via camerabeelden werd gezien dat L.P. met een tas met afgerukt hengsel zijn kamer binnenstapte. Na een huiszoeking werd onder meer de bril van het oudere slachtoffer in zijn woning gevonden.

Ook kreeg hij de celstraf opgelegd voor het mishandelen van zijn moeder. Ze weigerde hem geld te geven. “Mensen op hoge leeftijd zijn kwetsbaar”, zei de voorzitter tegen L.P. die in de rechtszaal was om zijn vonnis aan te horen. “U heeft zich laten leiden door financieel gewin zonder bij de gevolgen voor de slachtoffers stil te staan.” De celstraf is gelijk aan zijn voorarrest. Zodra hij vrij komt, moet hij naar een kliniek waar hij voor zijn verslaving wordt behandeld.