De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Man die 'gek' was door de liefde krijgt celstraf

Man die 'gek' was door de liefde krijgt celstraf
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE (JPZ) – Een 27-jarige Zwollenaar is veroordeeld voor het meerdere keren mishandelen en bedreigen van zijn toenmalige vriendin. Hij zei op de zitting dat hij zichzelf niet was toen hij twee keukenmessen in haar zij drukte. Hij kreeg vijf maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk opgelegd.

Cloutienne U. was stapelverliefd op zijn vriendin maar vrienden zetten haar aan tot het gebruiken van drugs, zei hij twee weken terug tegen de rechters. Ze haalde het bloed onder zijn nagels vandaan, zei hij. Meerdere keren escaleerde het. Op 14 mei vorig jaar drukte hij zijn vriendin tegen de muur, duwde twee messen in haar zij en bedreigde haar met de dood. Tijdens de jaarwisseling van 2016 op 2017 gaf hij haar een kopstoot. Zelf zegt hij haar amper geraakt te hebben. In de Mediamarkt in Zwolle drukte hij haar keel dicht waar haar kinderen bij waren.

Toen de twee al uit elkaar waren, drong hij binnen in haar nieuwe woning. Daarmee overtrad hij ook een locatieverbod, gaven de rechters in het vonnis aan. Naast de celstraf moet de man ook nog een week cel uitzitten die hem eerder voorwaardelijk was opgelegd. Hij moet na de celstraf een traject ingaan voor begeleid wonen. Tegen de man was 134 dagen cel waarvan 120 dagen voorwaardelijk geëist.