De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Dagje werken in de natuur kan op zaterdag 4 november

Dagje werken in de natuur kan op zaterdag 4 november
Foto: Erik de Kruif
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Wie zin heeft om een dagje buiten te knotten, tuinieren of bijvoorbeeld zwerfvuil op te ruimen, kan meedoen aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 4 november vindt namelijk voor de zeventiende keer de landelijke Natuurwerkdag plaats.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin kan meedoen. Vorig jaar deden ruim vijftienhonderd vrijwilligers mee in Overijssel. Aanmelden kan alleen of samen met buren, vrienden of familie voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten in de buurt.

In Overijssel zijn al meer dan veertig locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen. Waar vroeger de eenden gevangen werden voor de verkoop, is de Eendenkooi in Wilsum nu een stiltegebied waar veel vogels op afkomen. Door hier regelmatig onderhoud te plegen, blijft het gebied gevarieerd en geschikt voor allerlei soorten vogels en andere dieren en planten. Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij de Eendenkooi in Wilsum aan de slag met knot- en snoeiwerkzaamheden.

In Zwolle staan er inmiddels al vijf locaties op de kaart. Deelnemers kunnen griend snoeien op Landgoed Windesheim, een nieuw Vogelbosje bij de Vogellanden vormgeven, zwerfvuil opruimen bij kinderopvang ’t Werkel of zich aanmelden bij de Bongerd of het Struinwaard voor het herfstklaar maken van borders, het verwijderen van boompjes en het plukken van de laatste appels. Kinderen zijn op veel locaties welkom, check dit vooraf bij de locatie op www.natuurwerkdag.nl.