De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Velden vv Wijthmen weer piekfijn; 'Het is zijn passie'

Velden vv Wijthmen weer piekfijn; 'Het is zijn passie'
Alfred Meijberg (links) met materiaalman Jan de Groot van PEC.
Foto: Pedro Sluiter (archief)
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Voor het derde jaar op rij is PEC Zwolle de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart bij vv Wijthmen, dat twee uitstekende, met veel liefde verzorgde natuurgrasvelden, ter beschikking heeft. ROVA legt de basis, Alfred Meijberg maakt het af. 'Het is zijn passie.'

"Donderdagavond waren we met zijn 25'en in de weer om alles klaar te maken. Lijnen kalken, gras maaien, de netten ophangen, reclameborden. Het wordt breed gedragen door iedereen uit Herfte-Wijthmen", zegt Alfred Meijberg aan het einde van het gesprek. Natuurlijk neemt hij niet alle eer op zich voor het vele vrijwilligerswerk, maar als het gaat om de velden is hij toch echt de man om wie het draait.

"Bewortelingsstimulatoren, bemesting. In april zijn we al begonnen te sturen en de omstandigheden waren goed, dat wil zeggen: op tijd een regenbui." Volgens Meijberg zorgt de ROVA voor het eerste onderhoud van de velden, waarna zijn bedrijf Meijberg Groen de puntjes op de i zet. "Zij leggen de basis, wij maken het af." Meijberg Groen onderhoudt ook het veld van PEC Zwolle in het stadion.

"Het is zijn passie", weet Jan Schrijver, nog zo'n actieve vrijwilliger binnen de vereniging. "Hij woont hier achter en hij komt hier een half uur vantevoren om het gras te maaien. Als hij het nodig vindt, komt-ie hier 's ochtends of 's avonds om het veld te sproeien. Hij houdt het heel goed in de gaten. Heeft dit jaar ook schema's gemaakt van wanneer er op veld 1 en wanneer op veld 2 getraind moet worden. Het is zijn passie."

Voor de kleine vereniging die Wijthmen is, is het werk van Meijberg enorm belangrijk. "Als je dit niet hebt, moet je de contributie verhogen." Volgens Schrijver is Meijberg de belangrijkste schakel in het geheel. "We doen het natuurlijk met z'n allen, maar zonder hem was dit niet mogelijk geweest."

Robert Hülsmann, voorzitter sinds september 2018, zegt dat de kans groot is dat PEC volgend jaar weer terug keert in Wijthmen. Het maakt hem trots. "Voor zo 'n kleine club, dat is toch mooi. Het hele dorp is enthousiast." Het zou zomaar kunnen dat de positieve publiciteit die het bezoek van PEC de dorpsclub brengt, er debet aan is dat er voor volgend seizoen elf nieuwe spelers bijkomen. Vier daarvan, afkomstig van Kampen, sluiten aan bij de eerste selectie.