De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

PEC Zwolle neemt Strieder op huurbasis over van FC Utrecht

PEC Zwolle neemt Strieder op huurbasis over van FC Utrecht
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - In de zoektocht naar meer defensieve stabiliteit is PEC Zwolle uitgekomen bij Rico Strieder. De 27-jarige Duitser wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht en trainde dinsdagochtend al mee met zijn nieuwe teamgenoten.

Utrecht had de verdedigende middenvelder in 2015 overgenomen van Bayern München, waar hij (onder Josep Guardiola) één wedstrijd in de hoofdmacht mocht spelen. Voor de Domstedelingen speelde Strieder in vijf jaar 108 wedstrijden, maar dit seizoen staat de teller pas op zes optredens.

Strieder: "Ik ben blij dat ik het seizoen voortzet in Zwolle, alwaar ik meer speeltijd hoop te maken. Afgelopen vrijdag zag ik, vanaf de bank van FC Utrecht, dat er een heel aardige ploeg staat die maar één doel voor ogen heeft; handhaven. Daar draag ik met mijn controlerende en defensieve kwaliteiten heel graag een steen aan bij."

Technisch manager Mike Willems: "Rico kwam ontzettend goed naar voren in onze scoutingsrapporten. Een speler die de balans op het middenveld verzorgt, weinig balverlies lijdt en veel defensief werk verricht. Dat is iets waar wij nu baat bij hebben."