De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'RKC gaan we niet even verslaan'

'RKC gaan we niet even verslaan'
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Even na half elf, op een zaterdagavond in Zwolle. Voor een moment lijkt het alsof de stad opnieuw bevrijd is van onderdrukking, zo groot is de opluchting na PEC Zwolle – FC Groningen (1-0). PEC Zwolle heeft daarmee een belangrijke slag geslagen om weg te komen van de degradatieplaatsen, tot opluchting van Mike van Duinen. "Dit was een belangrijke."

Komende zaterdag kan de goede reeks een vervolg krijgen met een zege bij concurrent RKC Waalwijk.

"Dat zou heel prettig zijn. We draaien nu goed, maar dat wil niet zeggen dat we RKC even gaan verslaan. Al gaan we natuurlijk vol voor de drie punten."

Thuis tegen RKC (6-2 winst) hadden jullie het ook behoorlijk lastig.

"Ja, dat klopt. Zij voetbalden toen heel vrij en stonden ook een tijdje met 2-1 voor, toen Reza met zijn invalbeurt en vier doelpunten de wedstrijd kantelde. RKC heeft ook een prima ploeg die aardig kan voetballen. Dat hebben ze ook lange tijd laten zien. Tegen AZ (4-0 verlies) hadden ze het even lastig, maar ze vechten tegen ons voor een van hun laatste kansen om van die laatste plaats af te komen."

Met de goede resultaten van de laatste weken gaan jullie er vast met het nodige zelfvertrouwen naar toe?

"Het is inderdaad lekker dat de nieuwe speelwijze resultaat oplevert. We hebben vijf punten gepakt en al twee keer de nul gehouden. Dat is inderdaad goed voor het zelfvertrouwen. Deze reeks willen we graag nog even doorzetten, dan zijn we het snelst weg van die onderste plekken."