De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Oud-PEC Zwolle wederom te sterk voor HTC in nieuwjaarswedstrijd

Oud-PEC Zwolle wederom te sterk voor HTC in nieuwjaarswedstrijdOud-PEC Zwolle wederom te sterk voor HTC in nieuwjaarswedstrijdOud-PEC Zwolle wederom te sterk voor HTC in nieuwjaarswedstrijdOud-PEC Zwolle wederom te sterk voor HTC in nieuwjaarswedstrijd
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Met de hulp van drie 'gewone stervelingen', die niet in het eerste elftal van PEC Zwolle hebben gespeeld, won oud-PEC Zwolle de traditionele nieuwjaarswedstrijd bij HTC met 1-2.

Dit is dezelfde uitslag als een jaar geleden. In de jaren daarvoor dolven de oud-profs juist vaak het onderspit tegen de veel jongere amateurvoetballers van de Zwolse vierdeklasser.

'Voetballen kunnen ze wel' of 'ze kunnen nog een aardig balletje trappen'. Het zijn veel gehoordeuitspraken langs de lijn bij een wedstrijd van oud-PEC Zwolle. Ze worden gebezigd als Arne Slot een fijn balletje buitenkant voet met precies de juiste snelheid meegeeft, als Ignacio Tuhuteru een hoge bal doodlegt of als Tjeerd Korff zich door de vijandelijke defensie kapt en draait. Die van HTC kunnen ook een aardig balletje trappen, zo bewezen ze in de eerste seizoenshelft. De tuinders zijn de trotse koploper van de vierde klasse D, maar daar was niets van terug te zien in de wedstrijd tegen de oude helden.

Doelman Egbert Kragt werd veel te weinig op de proef gesteld. In de eerste helft tikte hij katachtig een bal uit de hoek en ook na de pauze was de huidige trainer van 't Harde, en oud-trainer van ZAC, moeilijk te passeren. Martin Pot maakte er na zeven minuten na de pauze wel 1-1 na goed breed leggen van Stan Wissink.

Jeffrey bedankt

Tjeerd Korff had PEC een kwartier voor de pauze op voorsprong gezet na een fraaie, vlotte aanval door het centrum. Het hoogtepunt was de winnende treffer (1-2) van Jeffrey de Nooijer, één van de drie gastspelers bij PEC (naast Tim Benes en Roy Bakker). De aanvaller van eersteklasser KHC kreeg de bal in de voeten aangespeeld door Art Langeler, draaide weg bij zijn tegenstander en ramde de bal vanuit een lastige hoek onhoudbaar binnen, via de onderkant van de lat.

"Jeffrey! Beetje terug!", schreeuwde regisseur Henk van Steeg vijf minuten voor tijd, toen het nog steeds 1-2 stond en HTC nog een verwoede poging deed om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Wissink kreeg dit bijna voor elkaar, maar schoot de bal op de bovenkant van de lat.