De Swollenaer

Zaterdag, 21 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Het was direct duidelijk dat wij door wilden gaan met de trainer'

'Het was direct duidelijk dat wij door wilden gaan met de trainer'
John Stegeman (links) voor de wedstrijd met collega Fred Grim.
Foto: Hans Smit
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Een emotionele John Stegeman op de persconferentie na afloop van de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Net zoals eerder in de week, toen hij het boetekleed aantrok ten overstaan van zijn spelers en ander personeel van PEC, speekt de hoofdtrainer in de Jan Drost persruimte met een brok in zijn keel.

Nadat collega Fred Grim zijn visie heeft gegeven op de wedstrijd is het de beurt aan Stegeman. De kop van Jut op sociale media grijpt het moment aan om nogmaals zijn dank uit te spreken naar zijn werkgever. Over de wedstrijd wil Stegenman het niet hebben, behalve dat hij trots is op het feit dat PEC zich na zo'n moeizaam eerste bedrijf heeft opgericht.

“Ik wil me richten op de mensen van PEC, die mij en mijn gezin zoveel steun hebben gegeven deze week. Ik wil de directie, staf en spelers bedanken voor een week waarin jullie mij enorm hebben geholpen. Ik heb een fout gemaakt. Dat blijft staan en daar word ik voor gestraft. Maar ik voel vertrouwen om verder te gaan en om er met elkaar iets moois van te maken bij PEC.”

'Hij is er als man mee omgegaan'

Voor de spelers is het ook klaar, zo liet Pelle Clement bij monde van de spelersgroep vrijdag al weten. Na de wedstrijd bevestigt Iliass Bel Hassani die opvatting. “Hij heeft een fout gemaakt, dat weet-ie. Hij is er als man mee omgegaan. Heeft alles geaccepteerd van buitenaf en volgens mij is het de hele week over hem gegaan en wij hebben hem vandaag uit de brand geholpen omdat we in de tweede helft uitstekend hebben gespeeld. Dan kunnen ze daar in ieder geval niet over klagen. Als team hebben wij het er in de kleedkamer over gehad. Het was direct duidelijk dat wij door wilden gaan met de trainer. Iedereen was het daarmee eens.”

'Dan is het ook klaar'

Volgens Bel Hassani was het niet moeilijk om deze week de focus te verleggen naar het voetbal en naar een wedstrijd die PEC absoluut niet mocht verliezen.”We hebben het er eigenlijk niet meer over gehad nadat wij als team hadden uitgesproken met de trainer door te willen. Dus dan is het ook klaar. We hebben verder een prima week achter de rug. De trainer is gewoon door gegaan met waar hij voor het ongeluk mee bezig was. We zijn geen kleine kinderen; we kunnen hier mee omgaan, we hebben het geaccepteerd. Dan is het ook klaar.”