De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Op het veld gestopte balfluisteraar nog lang niet klaar in de zaal

Op het veld gestopte balfluisteraar nog lang niet klaar in de zaalOp het veld gestopte balfluisteraar nog lang niet klaar in de zaal
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – SVI heeft amper een half seizoen van hem kunnen genieten, maar in de zaal is Caleb Rahajaan nog lang niet klaar. Met IFC Zwolle/Transport & Logistics nam de balfluisteraar deze week een lastige horde op weg naar het kampioenschap in de topklasse. Stadgenoot WRZV Zwolle werd in een intens gevecht met 1-5 opzij gezet.

Rahajaan (31) heeft acties in huis waar de voetballiefhebber het water van in de mond krijgt, maar staat in de WRZV-hallen minder dan de helft van de tijd tussen de lijnen. Dat deert IFC uiteindelijk niet, al gaat het in de eerste 25 minuten zeer moeizaam. De beste kansen zijn voor de thuisploeg, waar Mo Ali Pour Asli en Djabir Mazouz de 1-0 op de schoen hebben maar stuiten op de uitstekende doelman Alex Grafhorst. Door een treffer van Wahid Shimeri, die een schot van Jesse Betaze van richting verandert, gaat IFC met een voorsprong rusten.

Na de pauze heeft Rachid Lahzal de gelijkmaker op zijn schoen en is ook Mo Ali Pour Asli nogmaals dichtbij, maar als Shimeri 0-2 maakt en Faisel El Atiaoui 0-3 nemen frustraties de overhand bij WRZV. Mehran Ali Pour Asli en Tom IJzerman, oud-ploeggenoten van Dieze West, moeten met geel tijdelijk naar de kant. Shimeri en El Atiaoui zorgen voor respectievelijk 0-4 en 0-5 voordat Willem Bel iets terugdoet: 1-5.

“Het was lekker fel. Geen probleem. Zo erg was het ook niet,. Als ze ons door midden hadden willen schoppen, hadden ze dat wel gedaan”, zegt Rahajaan over de bij tijd en wijle pittige charges van de tegenpartij. Zelf kijkt hij terug op een wat grijs optreden Slechts één keer etaleert hij zijn handelsmerk -dreigen, kappen, uithalen- waarmee hij tegenstanders zo vaak het bos instuurt en scoort. Het levert na een kwartier spelen een schotje met rechts op. Na de pauze zien we iets meer van zijn klasse, maar de hoofdrol is voor anderen weggelegd. “Jongens die elke week kunnen, krijgen voorrang. Dat zag je vandaag ook”, aldus Rahajaan, die zijn tweede wedstrijd speelde na een maandje op vakantie in Indonesië te zijn geweest. Bij SVI was hij toen al gestopt.

Geen plezier meer in veldvoetbal

De balfluisteraar arriveerde afgelopen zomer in Zwolle-Zuid, om zijn veldvoetbalcarrière (Be Quick '28, Excelsior '31, Dieze West, WHC, Dieze West) een doorstart te geven, maar vond na een blessure niet meer de motivatie om zich op te laden. “Ik had geen zin meer om te trainen, en zelfs niet meer om wedstrijden te spelen. Ik had er geen plezier meer in”, verklaart Rahajaan zijn stille aftocht. “Nu gewoon lekker in de zaal voetballen."

Dat lekker in de zaalvoetballen moet dit seizoen leiden tot een kampioenschap en promotie naar de eerste divisie, het tweede nationale niveau. Rahajaan denkt dat het team verder is dan vorig seizoen, toen het net naast de titel greep. “We zijn nu stabieler, hebben een grotere selectie. Romano Luhukay is terug. En sommige jongens zijn nog beter geworden. We spelen nu alweer een tijdje samen”, aldus Rahajaan over de vier jaar geleden opgerichte Indoor Football Club Zwolle.

Niet alles eruit gehaald

Het is een droom om met de Zwolse vriendenploeg in de eredivisie te spelen. Met FC Sedap uit Vaassen was hij er ooit dichtbij, maar de licentie om uit te komen op het hoogste Nederlandse zaalvoetbalniveau ging om verschillende redenen aan de neus van Sedap voorbij. Yassine Assa, mede-oprichter en speler van IFC, voetbalde daar toen ook. Terugkijkend op die periode zegt Rahajaan dat hij er meer uit had kunnen halen. “Als ik iets serieuzer en geduldiger was geweest. Ik denk dat ik zowel op het veld als in de zaal niet alles eruit heb gehaald.” Wat daar de reden van is? Rahajaan wil er niet te veel over uitweiden. “Ik hoop dat het stukje vooral gaat over IFC Zwolle en deze wedstrijd.”