De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

IFC Zwolle pakt broodnodige 'bonuspunten' op Texel

IFC Zwolle pakt broodnodige 'bonuspunten' op Texel
Dani Lohman aan de bal voor doelman Alex Grafhorst.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De zaalvoetballers van IFC Zwolle/Transport&Logistics maakten van de nood een deugd en verrasten op Texel de koploper van de eerste divisie (4-5). ''Als je er dan toch bent..."

Het was een pittige onderneming voor de spelers van het Zwolse zaalvoetbalteam, die pas om half twee `s nachts terug keerden in Zwolle, maar uiteindelijk helemaal de moeite waard. Om vrijdag de veerpont van half zeven naar het Waddeneiland te kunnen halen, verzamelden zij zich om vier uur in Zwolle, maar voor veel spelers was dat in verband met hun werk niet haalbaar. Hierdoor trad IFC met slechts èèn wisselspeler aan tegen Texel `94, op dat moment de koploper van de eerste divisie met slechts èèn verliespartij. Een op voorhand pittige uitdaging die uiteindelijk het beste losmaakte in de Zwolse nieuwkomer op dit, tweede nationale, niveau.

Met nog tien minuten te gaan en een 4-2 achterstand leek het gedaan met IFC Zwolle toen doelman Alex Grafhorst met rood naar de kant werd gestuurd, maar nadat Jacco Bruggeman scoorde in ondertal was het geloof in een stunt weer helemaal terug. Yassine Assa zag hierna een wat paniekerige thuisploeg, die het helemaal uit handen gaf. ''Zij houden van counteren en konden het spel niet maken'', aldus Assa, die aanvaller Bruggeman, op het veld spelend voor Be Quick `28, zag uitblinken. "Die is vrij nieuw en begint zijn draai te vinden. Die ging vrijdagavond echt los.''

De negentienjarige Bruggeman versierde een strafschop die door Dani Lohman werd benut en met de 4-5 van opnieuw Lohman, zijn derde, was de sensatie compleet. Hoewel de punten op Texel als bonuspunten kunnen worden gerekend, zijn ze tegelijkertijd broodnodig in de strijd tegen degradatie. Zwolle staat tiende en moet twee plaatsen klimmen wil het nacompetitievoetbal ontlopen. Ook het (rechtstreekse) degradatiespook ligt nog op de loer. "Deze overwinning heeft vertrouwen voor de laatste zeven duels", stelt Assa.