De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

IFC Zwolle met periodetitel op zak naar zaalvoetbalderby

IFC Zwolle met periodetitel op zak naar zaalvoetbalderby
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - De zaalvoetballers van IFC Zwolle/FTS Transport & Logistics gaan met de eersteperiodetitel op zak richting de WRZV-hallen voor de derby tegen WRZV Zwolle.

In de topklasse van de landelijke zaalvoetbalcompetitie, het derde niveau, komen de twee Zwolse ploegen woensdagavond tegen elkaar uit (20.30 uur). WRZV knokt tegen degradatie terwijl IFC voor de titel strijdt. Vorig jaar deed IFC lang mee voor de titel maar greep het overal naast, nu is het in ieder geval verzekerd van de nacompetitie.

Door een 3-11 overwinning op Zavodo '76 haalde IFC afgelopen week de periodetitel. "Het is fijn dat we nu een periode hebben, maar we blijven voor het kampioenschap gaan. Dat willen we gewoon behalen", aldus speler en mede-oprichter van het team, Yassine Assa. IFC bleef Morado FC en HHC Hardenberg drie punten voor in de periode en staat in de reguliere stand respectievelijk drie en zes punten los.

Ons kent ons

Eerder dit seizoen won IFC met 4-1 van promovendus WRZV. Toen was het ook al ons kent ons. Veel spelers van WRZV waren eerder actief voor IFC, zoals Djabir Mazouz, Mehran Ali Pour Asli, Rachid Lahzal en Jaouad Akloud.

SVI in hoofdklasse

Een treetje lager, in de hoofdklasse, staat SVI tweede. Het speelt maandagavond tegen ZVV Sparta Nijkerk, niet te verwarren met NSC Nijkerk, dat bovenaan staat.