De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Na kampioenschap ook beker voor gefocust IFC Zwolle

Na kampioenschap ook beker voor gefocust IFC ZwolleNa kampioenschap ook beker voor gefocust IFC Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE – Na een seizoen 'net niet' is het dit seizoen 'alles' voor de zaalvoetballers van IFC Zwolle. Met het winnen van de oostelijke districtsbeker is 'de dubbel' een feit voor IFC Zwolle, dat zich eerder al kroonde tot kampioen van de topklasse.

De finale in Almelo tegen hoofdklasser ASV Dronten viel na een op en neer gaande beginfase volledig de Zwolse kant op. Met 3-0 was IFC nog mild voor de tegenstander. Jesse Betaze en Dani Lohman zorgden voor een 2-0 voorsprong en na de pauze gooide Lohman de wedstrijd in het slot. Paal, lat en de keeper stonden een monsterscore in de weg, maar het feestje met de meegereisde supporters (een bus vol) kon worden gevierd.

IFC speelt nog één competitiewedstrijd en kan zich daarna richten op het debuut in de eerste divisie, het tweede nationale niveau. Financieel en organisatorisch ligt daar nog een uitdaging voor het team dat vier jaar geleden door Yassine Asse en Jesse Betaze werd opgericht. Assa heeft zich door de komst van coach Ichtus Rahanra dit seizoen wat meer kunnen richten op het voetballen. Zwollenaar Rahanra was eerder werkzaam bij de zaalvoetballers van Excelsior '31, met wie hij ook promoveerde naar de eerste divisie.

“Zijn komst brengt meer rust. Hij maakt de selectie voor de wedstrijd, bewaakt de organisatie. Spelers hebben ook respect voor hem”, zegt Assa, die dit seizoen een positief en gefocust IFC zag. “We hebben ons telkens goed op ons eigen spelletje kunnen focussen. Dat is ook niet altijd zo geweest.”

Vorig seizoen greep IFC Zwolle naast de hoofdprijs na een lange tijd bovenaan te hebben gestaan in de topklasse. In de beker was toen voor de tweede keer de halve eindstrijd het eindstation.