De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Kampioensschaal blijft in de tas op sportpark Jo van Marle

Kampioensschaal blijft in de tas op sportpark Jo van Marle
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Zowel de vrouwen van SVO VVZ als de mannen van ZAC kunnen kampioen worden, maar met een gelijkspel voor beide ploegen blijft een feestje uit op een, vanwege de Hanze Trophy, uitpuilend sportpark Jo van Marle. De teleurstelling bij de vrouwen is groot na de comeback van concurrent SVZW.

Halverwege rekent eigenlijk iedereen op een kampioensfeestje. SVO VVZ, de vrouwenvoetbalafdeling van ZAC en Zwolsche Boys, kan in zijn vijfde seizoen eindelijk de derde klasse (waarop het zich had ingeschreven) achter zich laten. Met twee treffers van Janiek Kwakkel is er halverwege geen vuiltje aan de lucht (2-0). “Mooi is die hè, zelf gemaakt”, zeggen bestuursleden van VVZ in de pauze over de kampioensschaal. En mooi is die, maar na een matige tweede helft en de 2-2 in de 87ste minuut blijft de schaal in de tas. Bijna wordt het, diep in blessuretijd, ook nog 2-3, maar dit drama blijft VVZ bespaard waardoor het gat vier punten blijft. Niets aan de hand dus, met nog twee duels te gaan, maar de gemiste kans hakt er in.

'Niet meer gevoetbald'

Invalster Lisa-Marie Boschma, een paar keer dichtbij de 3-1, staat er na afloop beteuterd bij. “In de tweede helft hebben we niet meer gevoetbald”, sipt de spits die toegeeft dat er best wat zenuwen bij de vrouwen waren. “Het is natuurlijk de eerste keer dat we kampioen kunnen worden.” Vorig jaar greep VVZ in de nacompetitie naast promotie.

Tessa van Gelder, de nummer drie in het klassement van de Salverda Trofee achter teamgenoot Alieke Kale, denkt dat het nog wel gaat lukken, maar met duels tegen de nummers drie en vier is zij daar niet zeker van.

JCHW, de Jeugd Combinatie Hoonhorst Wijthmen, kan VVZ een handje helpen door SVZW woensdag punten af te snoepen. Zaterdag kan VVZ kampioen worden als Juliana '32 op bezoek komt.

WVF laat kans liggen

WVF liet in de vijfde klasse een kans liggen om de koppositie over te nemen. Het speelde 2-2 tegen Nieuwleusen. Koploper EDON treft woensdag SVO VVZ 2 en zaterdag spelen de nummers twee (WVF) en één (EDON) tegen elkaar. SVI staat keurig derde kin het eerste seizoen met een vrouwenelftal.

Vrouwenvoetbal in Zwolle

Het eerste vrouwenteam van Berkum beleeft een prima eerste seizoen in de eerste klasse na het kampioenschap van vorig jaar. Met nog vier duels te gaan bezet het de vierde plaats.

In de topklasse, het derde nationale niveau, kwam Be Quick '28 niet in actie. De promovendus staat achtste.

Zondagclub SV Zwolle greep vorig jaar net naast de titel in de vierde klasse en staat dit jaar tweede met nog drie duels te gaan.