De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Acceptabele nederlaag en domper voor in eerste divisie debuterend IFC Zwolle

Acceptabele nederlaag en domper voor in eerste divisie debuterend IFC Zwolle
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - IFC Zwolle heeft bij het debuut in de eerste divisie, het tweede nationale zaalvoetbalniveau, een goede indruk gemaakt, maar kreeg ook een behoorlijke tik te verwerken.

De speler die afgelopen seizoen grote stappen maakte en topscorer van de ploeg was, Faisel El Atiaoui, viel uit met een op het oog zware knieblessure. "Het ziet er slecht uit", zegt teamgenoot Yassine Assa, die er verder niet te veel over kwijt wil. Behalve dat het een aderlating is voor IFC. De blessure van El Atiaoui is ook slecht nieuws voor SVI, dat aanstaande zaterdag aan de competitie begint.

Op het debuut van IFC in de eerste divisie kijkt Assa verder positief terug, ondanks de 5-1 nederlaag bij Leekster Eagles. Tegen de ploeg die vorig seizoen nog nacompetitie speelde voor promotie naar de eredivisie kwamen de Zwolse zaalvoetballers zelfs op voorsprong. Wahid Shimeri scoorde in de tweede helft, maar de 0-1 was voor de thuisploeg in Leek het signaal om aan te zetten. In de omschakeling kreeg IFC nog de kans op 0-2, maar nadat deze gemist werd, vielen de 1-1 en 2-1 heel kort achter elkaar. In de slotfase liep Leekster Eagles uit naar 5-1.

"Tegen Urk werden we nog overrompeld door het fysieke spel. Nu konden we daar goed in mee", aldus Assa, die genoot van de intensiteit en het hoge niveau.