De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse theaters schenkt schilderijen Piets Zwiers aan Museum Giethoorn

Zwolse theaters schenkt schilderijen Piets Zwiers aan Museum Giethoorn
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het bestuur van Zwolse theaters heeft besloten twee schilderijen van Piet Zwiers te schenken aan Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Het museum Giethoorn had de twee schilderijen Midzomernachtsdroom en Circus van ‘de schilder van Giethoorn’ al enige tijd in bruikleen. Ze waren eigendom van schouwburg Odeon. De laatste jaren dat de schilderijen in het theater in Zwolle waren, werden ze echter niet meer geëxposeerd.

Erkentelijk

De twee werken van Zwiers worden momenteel tentoongesteld in het museum in Giethoorn. Op dinsdag 6 oktober draagt Rob Zuidema namens Zwolse theaters de twee schilderijen formeel over aan vicevoorzitter Cees Duine van Stichting Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. Het museumbestuur is Zwolse theaters zeer erkentelijk voor deze schenking. “Het is een prachtige aanvulling op het overzicht van werken van Piet Zwiers.”

Expositie

De schilderijen zijn opgenomen in de huidige wisselexpositie. De afgelopen tijd heeft het museum ook een aantal schilderijen in bruikleen gekregen van onder andere de gemeente Steenwijkerland en particuliere eigenaren. Naast de pas overgedragen schilderijen zijn in het museum werken te zien van Hendrik Broer, Arie Zwart, Twaalfhoven en Scholten. De expositie is te bezichtigingen tot en met maart 2021.