De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Fenny van de Wal-Timmerman exposeert in de Hoofdhof

Fenny van de Wal-Timmerman exposeert in de Hoofdhof
Redactie: Erik-Jan Berends

BERKUM - Fenny van de Wal-Timmerman exposeert haar schilderijen tot en met juni in de Hoofdhof aan de Kerkweg in Berkum.

Ze maakt schilderijen met olieverf op linnen. Haar favoriete onderwerpen zijn onder meer de Overijsselse Vecht, Regge en Oostvaardersplassen. De expositie is geopend op maandag- en dinsdagochtend en rond de viering op zondagochtend. Verder kan de expositie op afspraak worden bezichtigd op de volgende donderdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur: 26 april; 10, 24 en 31 mei; 14 en 28 juni. Voor het maken van een afspraak kan men een mail sturen naar fvdwalhoofdhof@gmail.com. Zonder afspraak is de kerk niet open.

Fenny van de Wal -Timmerman (Mariënberg, 1951) is opgegroeid in het rivierlandschap van de Vechtstreek, maar ook vertrouwd met de natuur van zee en duinen bij de Slufter op Texel. Zij kampeerde in Mérigot en wandelde in het Alpengebergte. En zo, dwalend in allerlei landschappen, ontstaat soms een bijzondere herkenning met een plek. Het werk in de serie Chamrousse van Fenny van de Wal is geschilderd naar aanleiding van een beladen plaats, een plek vol geheugen, namelijk een geheimzinnige grotingang naar een andere wereld. Haar werk roept effectief en bewust de omstandigheden van het mysterie op. De reflectie in het water of in de diepte van de grot functioneert als een spiegel voor de toeschouwer in staat van verwondering. Zie voor meer informatie haar website www.fennyvandewal.nl.