De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zwolse Erica Hyatt exposeert in Hattem

Zwolse Erica Hyatt exposeert in Hattem
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

HATTEM – De Zwolse kunstenares Erica Hyatt exposeert van 21 juli tot en met 30 september bij 2e Hansje ‘in de Synagoge’ in Hattem.

Hyatt werd aanvankelijk erg geïnspireerd door het prachtige IJssellandschap. Vanuit haar woning aan de Kleine Veerweg kon zij het water zien stromen, het riet zien wuiven en het vee zien grazen. Menigeen genoot van de mooie schilderijen van het romantische, idyllische landschap. Maar haar talent en haar ideeën ontwikkelden zich razendsnel. Nu, amper één jaar later, heeft zij een erkenning en een toekenning in de wacht kunnen slepen. Vorig jaar nam zij deel aan de Avro-Tros Kunstwedstrijd ‘Het Naakt’. Zij was één van de twintig finalisten, uit maar liefst vierduizend inzendingen, die werd geselecteerd om hun werk een maand lang in het Zwolse Museum De Fundatie te mogen tentoonstellen. Kort daarop won zij een beurs van The Portrait Society of America. Deze beurs betrof een arrangement om naar Atlanta, Georgia te gaan en daar het jaarlijkse congres van portretschilders bij te wonen.

Bij 2e Hansje ‘in de Synagoge’ hangt tot en met 30 september een serie nieuwe figuratieve schilderijen van haar hand met het thema Water. Zie voor meer informatie www.ericahyatt.com.