De Swollenaer

Donderdag, 30 mei 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Marion Baars exposeert bij Waanders In de Broeren

Marion Baars exposeert bij Waanders In de Broeren
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – Een overzichtstentoonstelling over 50 jaar kunst Marion Baars is nu te zien bij Waanders In de Broeren. Op de expositie is werk uit haar gehele loopbaan te zien: van figuratie naar abstractie.

Voor het eerst exposeert Marion Baars ook werken uit haar privécollectie. De gehele expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de winkel.

Kunstenares Marion Baars is geboren en getogen in Harderwijk, maar al heel lang woonachtig in Zwolle. Ze is al meer dan vijftig jaar bezig met tekenen en schilderen en heeft een zeer uitgebreid oeuvre op haar naam staan: van vertederende kinderportretten tot extraverte abstracte schilderijen, van beeldige aquarellen tot expressieve werken in olieverf, gouache, acryl, pastel en conté.

Marion Baars heeft in haar loopbaan verschillende prijzen gewonnen en is daarmee een kunstenares van naam en faam. In haar jonge jaren heeft zij onder meer de Talensprijs gewonnen met Kinderportret en een Unicef Kerstkaart ontworpen. Beide werken zijn te zien op de derde etage bij Waanders In de Broeren.

Tijdens een jaar als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten begon Baars met het maken van kinderportretten. In opdracht tekende zij onder andere de kinderen van het Koninklijk Huis. Toen haar eigen kinderen groter werden, verlegde ze haar belangstelling naar bloemen, tuinen en Toscaanse landschappen in aquarel en olieverf. Ook inspireerde haar eigen tuin en fruitboomgaard langs de IJssel. Haar meest recente werk is geïnspireerd door zeezeilen en natuur.

Het werk van Marion Baars werd eerder geëxposeerd in Kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, bij een aantal bekende hotels in binnen en buitenland en in het 3-sterren restaurant De Librije van Jonnie en Therèse Boer in Zwolle.

In de kloostergang van Waanders In de Broeren is tot en met 29 januari recent werk te zien. Werk uit de tussenperiode hangt tot en met 25 maart in de brasserie. Werk uit haar beginperiode wordt tot en met 25 maart geëxposeerd op de derde verdieping.