De Swollenaer

Maandag, 15 juli 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Burgemeester Peter Snijders: ‘Maatregelen zijn ingrijpend maar nodig’

Burgemeester Peter Snijders: ‘Maatregelen zijn ingrijpend maar nodig’
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – De Zwolse burgemeester Peter Snijders en de wethouders hebben maandag een statement uitgegeven waarin ze benadrukken dat de nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ‘ingrijpend maar nodig’ zijn. Hieronder staat de volledige tekst van het college:

‘Gisteravond heeft het kabinet tijdelijke extra maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het zijn stevige maatregelen, waar wij allemaal mee te maken hebben en die voor sommige groepen ingrijpende gevolgen kunnen hebben. Maar ze zijn nodig en als we er nu niet in slagen om de verspreiding van het virus te temperen dan volgen nog meer en langere beperkingen.

Wij zullen met elkaar de komende drie weken door moeten bijten. Uiteraard geven we als gemeentebestuur gehoor aan de maatregelen. Daarbij vinden we het belangrijk dat we in Zwolle vitaal en veerkrachtig uit deze crisis komen. We zullen ons werk daarom de komende drie weken zoveel mogelijk digitaal doen en beperken onze bijeenkomsten tot wat echt noodzakelijk is. Wat nodig is bekijken we van geval tot geval.

Onze dienstverlening gaat door, we blijven beschikbaar en in contact.

We blijven in verbinding met en benaderbaar voor inwoners en ondernemers in de stad, juist ook met degenen die kwetsbaar zijn of die opnieuw geraakt worden door deze maatregelen. Denk aan horecaondernemers, sportclubs, wijkverenigingen, culturele instellingen etc.

We hebben de afgelopen tijd gezien hoe belangrijk het is op andere manieren met elkaar in gesprek te blijven en daar gaan we ook mee door. We blijven daarom actief in contact met onze inwoners en partners in de stad en zoeken ook creatieve vormen om elkaar te ontmoeten, want er kan gelukkig nog veel wel.

We werken de komende tijd in principe vanuit huis. Het college van burgemeester en wethouders vergadert voorlopig digitaal.

Laten we elkaar blijven opzoeken en met elkaar in verbinding blijven, en in het bijzonder aandacht hebben voor de kwetsbare mensen in onze omgeving. Alleen samen krijgen we corona onder controle en houden we Zwolle vitaal!’