Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

WRZV Zwolle grijpt ticket play-offs in hol van de leeuw

Redactie: Mark de Rooij

OLDENZAAL - De zaalvoetballers van WRZV Zwolle hebben door een 3-4 zege in de laatste competitiewedstrijd tegen directe concurrent Jong Eagles in Oldenzaal een ticket voor de nacompetitie gepakt. De ploeg is als tweede geëindigd in de hoofdklasse F en doet en gooi naar promotie naar de topklasse.

Ondanks de vele blessures en afwezigheid van de vaste waarden wisten de Zwollenaren toch een goed team op de been te krijgen. Met de debutanten Wilco Gerritsen en Paul van Dijk hadden de Zwollenaren zowel voor- als achterin extra kwaliteit en scorend vermogen in de ploeg.

Na wat Zwolse kansen in de beginfase stond balverlies van Jaouad Akloud aan de basis van de 1-0 voor Eagles. WRZV bleef rustig en met vertrouwen spelen. Op aangeven van Marc van der Vegte maakte Jabir Mazouz kort voor de pauze gelijk na een knappe actie en onhoudbaar schot.

In de tweede helft was het na vijf minuten Heinoër Wilco Gerritsen die een goede aanval met een geweldige stift afrondde (1-2). Twee minuten later was het weer raak en dit maal was het de andere debutant Paul van Dijk, die op aangeven van Gerritsen, de keeper wist te passeren (1-3). Aanhoudende druk van WRZV leverde de 1-4 van Mo Ali Pour Asli op.

Met nog een kwartier op de klok leken de Zwollenaren op rozen te zitten en kwam de play-offs steeds dichterbij, maar het tandem Akloud/Van der Vegte vergat de wedstrijd in het slot te gooien.

Alsnog bloedstollend

De Oldenzalers gaven niet op en bleven geloven in een goede afloop, omdat ook een gelijkspel voor Jong Eagels genoeg kon zijn om de de tweede periode te winnen. Het aanzetten leverde uiteindelijk de 2-4 op en 3 minuten voor tijd scoorden de Oldenzalers zelfs de 3-4. De laatste minuten waren nog even bloedstollend, maar WRZV-keeper Stan Peppelenbos liet zich niet meer verschalken en maakte elke doelpoging onschadelijk.