De Swollenaer

Donderdag, 19 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Het gaat om prestige op het Jopie van Kilsdonk-toernooi

Het gaat om prestige op het Jopie van Kilsdonk-toernooiHet gaat om prestige op het Jopie van Kilsdonk-toernooi
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Nog meer dan tijdens de IJssel Cup of het Jo van Marle-toernooi, tussen Kerst en Oud en Nieuw, verzamelden de beste zaalvoetballers van Zwolle zich op het Jopie van Kilsdonk-toernooi, de traditionele aftrap van het jaar in de WRZV-hallen.

"Zo'n beetje het beste wat het Zwolse zaalvoetbal te bieden heeft", zegt organisator Freddy Eikelboom trots over de finale van het toernooi, dat dit jaar voor het eerst was opgedeeld was in een prestatief en een recreatief stuk. Omdat er maar één vrouwenteam mee kon doen, kwam er geen vierde editie van een vrouwentoernooi in de WRZV-hallen. Wel zo leuk voor de fanatiekelingen van Exstudiantes Zwolle, die in de eredivisie van de zaal uitkomen en het wel bij de mannen wilden proberen. Het vrouwentoernooi hadden ze waarschijnlijk met twee vingers in de neus gewonnen. Nu moesten ze genoegen nemen met de vijfde plaats in de recreatieve groep, dat net als de prestatieve poule uit twaalf formaties bestond. Wel namen ze de Fair Play-prijs mee naar huis.

De veertigste editie van het toernooi dat is vernoemd naar één van de oprichters van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie, de te vroeg overleden Jopie van Kilsdonk, werd gewonnen door ConyPony Rosteam, met Romano Luhukay en Talha Özen. De geelhemden waren in een hoogstaande finale met 3-2 te sterk voor titelverdediger Tabonon, waar Wahid Shimeri en Mehran Ali Pour Asli de dienst uitmaakten. ConniPony Rosteam -wie kent het niet- heroverde zo de titel die het twee jaar geleden pakte. "Een spannende en gepassioneerde finale", zag Eikelboom. "Omdat ze hun eigen team kunnen samenstellen, zoeken ze de beste spelers bij elkaar", verklaart Eikelboom het hoge niveau op het toernooi waar naast de trofee 'slechts' consumptiebonnen zijn te winnen. "Het gaat om prestige, die jongens willen niet voor elkaar onder doen."

De Stoertjes uit Groningen pakten de derde plaats door de troostfinale te winnen van Manise uit Zwolle.

Riesebosch Bagger Support uit Zwartsluis won de recreatieve cup na een 3-2 overwinning op Westenholte.

De vrouwen van Exstudiantes Zwolle/Cycloon kregen de Fair Play-prijs