De Swollenaer

Maandag, 22 april 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Topscorer vorig seizoen kiest nu voor gezelligheid; 'maar ik zeg nooit, nooit'

Topscorer vorig seizoen kiest nu voor gezelligheid; 'maar ik zeg nooit, nooit'
Céline van Velsen in actie voor HTC in 2017.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Mark de Rooij

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Céline van Velsen beleefde met Berkum en als koploper in de Salverda Trofee een topseizoen, maar omdat ze het nu te druk heeft met haar baan, studie en relatie kiest ze voor de vrijblijvendheid, bij WVF in de vierde klasse.

Berkum ruim bovenaan in de eerste klasse, zelf aan kop in de Salverda Trofee. Als er iemand baalde van de coronamaatregelen en het voortijdige einde van het seizoen dan was het Van Velsen (29) wel. “Ik vond het heel k*t`. Ik had gehoopt dat ze gewoon een streep zouden trekken en die stand zouden gebruiken. Maar ik begrijp het wel”, zegt Van Velsen over haar kans om die Salverda Trofee eens te winnen.

Dit seizoen is ze (nog) helemaal niet met de topscorersprijs bezig. “Ik speel nu puur voor mijn plezier. Bij WVF zijn ze er wel mee bezig want Lianne de Ruiter speelt daar en die was nummer twee vorig seizoen (gedeeld, MdR). Ik kan ook niet altijd en dan ben je er niet zo mee bezig. Bij Berkum was dat natuurlijk wel zo. Als je bovenaan staat, wil je ook winnen.”

Het is jammer voor Van Velsen dat de Zwolse topscorerscompetitie niet eerder dan in 2017/2018 bij de vrouwen werd geïntroduceerd. In het seizoen 2015/2016 maakte ze achttien doelpunten voor HTC in de eerste klasse. Ze vertrok een paar jaar later bij de club waar ze als meisje was begonnen ('altijd druk met voetbal') en al sinds haar vijftiende in het vrouwenelftal speelde. Even dook ze op bij SVO VVZ, de vrouwencombinatie van ZAC/Zwolsche Boys. “Maar dat was niks. Bij Berkum was het echt top. Een heel leuk seizoen, ondanks de blessures.”

Afscheid

Het voelt voor Van Velsen een beetje als een afscheid. Al speelt ze dit seizoen nog met WVF in de vierde klasse, met het vertrek bij Berkum (dit seizoen in de hoofdklasse) zegde ze haar toegewijde bestaan als voetbalster vaarwel. Te druk met een nieuwe baan, een studie en een nieuwe relatie. Van Velsen wilde er aanvankelijk een punt achter zetten. “Maar voetbal is gewoon mijn passie en vriendinnen van mij voetballen bij WVF. Ik heb puur gekozen voor de gezelligheid, de derde helft. Als ik een keer niet kan, is dat prima. Het is allemaal wat vrijblijvender. Ik mis het wel, het niveau.”

'Zeg nooit, nooit'

Dat Van Velsen ooit nog terugkeert bij een club 'op niveau' sluit ze niet helemaal uit. “Ik zeg nooit, nooit. Dat durf ik niet meer te zeggen. Want ik zei vijf jaar geleden ook 'ik stop ermee'. Mijn moeder gelooft het ook niet als ik dat nu weer zou zeggen, haha. Maar voor nu gaan carrière en privé voor.”