De Swollenaer

Vrijdag, 20 september 2024

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Tien jaar G-atletiek bij AV PEC uitbundig gevierd

Tien jaar G-atletiek bij AV PEC uitbundig gevierd
Harm Wolters maakt er groot feest van
Foto: Jan Burgman
Redactie: Mark de Rooij

ZWOLLE - Enthousiaste G-atleten en trainers/begeleiders van AV PEC 1910 vierden hun tienjarig jubileum op de atletiekbaan aan de Peterskamp. De huidige groep bestaat uit vijftien atleten die wekelijks trainen en regelmatig ook aan de bekende hardloopevenementen in Zwolle deelnemen.

Daarvoor zijn meer dan twintig begeleiders actief, die in wisselende samenstellingen worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hard gelopen. Om dit veilig te kunnen doen kreeg het hele team reflecterende hesjes van Sport Lead Facilities.

Op het jubileumfeestje werden drie jubilarissen gehuldigd, die vanaf het begin bij deze groep betrokken zijn. Het zijn begeleider/trainer Evelyne Poelstra en de atleten Dennis Scholten en Sander Koning.

Evelyne: "Dit is het G(ezelligste) team van AV PEC 1910, met een bijzondere groep mensen, die met heel veel plezier bezig zijn met de hardloopsport." En bestuurslid Marc Veenhuizen zei daarover: "Het bestuur van AV PEC 1910 is trots op deze groep, jullie zijn toppers."

Het feest werd na de wekelijkse baantraining uitbundig gevierd, waarbij ook een aantal oud-trainers en oud-begeleiders aanwezig waren. Tot verrassing van iedereen trad Harm Wolters op… en hoe! Harm maakte er op hem toevertrouwde manier er een geweldig feest van, waarbij ook de G-atleten zelf de microfoon van Harm kregen en luidkeels (mee)zongen!